- Konu Yazar
Dekanın en çok kaç yardımcısı olabilir?
Süresi biten dekan yeniden atanabilir. Dekan kendisine çalışmalarında yardımcı olmak üzere fakültenin aylıklı öğretim üyeleri arasından en çok iki kişiyi dekan yardımcısı olarak seçer. Dekan yardımcıları dekan tarafından en çok üç yıl için atanır.Fakülte Kurulu olağan toplantıları yılda kaç kez yapılır?
a) Akademik Genel Kurul, her eğitim-öğretim yılının sonunda başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır. Gerektiğinde başkan kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir. b) Akademik Bölüm Kurulu, her iki ayda bir (Tıp ve Dişhekimliği Fakültelerinde her yarı yılda bir) başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır.Yüksek Öğretim Kurulu üyelerini kim seçer?
Yüksek Öğretim Kurulu üyelerini kim seçer?Üyeler, farklı yükseköğretim kurumlarında görev yapan profesör öğretim üyeleri arasından Üniversitelerarası Kurul tarafından bir yıl için seçilir. Süresi dolan üye yeniden seçilebilir.
Dekan V ne demek?
Dekan, üniversitede yer alan ve bölümdeki en yetkili kişidir.Fakülte Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?
Fakülte kurulu normal olarak her yarıyıl başında ve sonunda toplanır. Dekan gerekli gördüğü hallerde fakülte kurulunu toplantıya çağırır.Fakülte Kurulu nedir?
Fakülte Kurulu nedir?Fakülte Yönetim Kurulu, idari faaliyetlerde Dekana yardımcı bir akademik organdır. Fakülte Yönetim Kurulu, Dekanın çağrısı üzerine toplanır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda belirtilen görevleri yapmak. bunların görevlerini düzenlemek.