Değişken maliyet gideri nedir?
2.1. Belirli bir zaman diliminde ve faaliyet hacmi aralığında faaliyet hacminin artıp azalmasına karşın, toplam olarak aynı kalan maliyetlere sabit maliyetler denir. İşletmenin faaliyet hacmindeki değişime karşı toplamı orantılı olarak değişen maliyetlere değişken maliyetler denir.Bir işletmenin yarı değişken giderleri nelerdir?
Yarı Değişken Giderler: Faaliyet durduğunda tamamen ortadan kalkmayan ancak faaliyet hacmine bağlı olarak artan veya azalan giderlerdir. Bu giderlerin bir bölümü sabit, bir bölümü ise değişkendir.Sabit maliyetler esas olarak zamanın akışına bağlıdır ve doğrudan hacim veya çıktı oranına bağlı olarak değişmez. ”Bekleme maliyetleri, kapasite maliyetleri veya dönem maliyetleri olarak da bilinen bu maliyetler, temel olarak fiziksel ve insani tesislerin sağlanması nedeniyle ortaya çıkar. ticari faaliyetlerde bulunmak.
Sabit maliyet, belirli bir süre boyunca değişmeyen bir maliyetdir.?
Sabit maliyet, çıktı veya faaliyet hacmindeki geniş dalgalanmalara rağmen, belirli bir süre boyunca toplamda değişmeyen bir maliyettir. ICMA (UK) sabit maliyeti “çıktı hacmindeki değişikliklerden etkilenmeyen bir maliyet” olarak tanımlamaktadır.
Değişken maliyetler nelerdir?
Değişken maliyetler, bir ürünün (veya diğer üretim işlemlerinin) üretim sürecinde, çıktılarının dinamikleri ile paralel olarak değişen maliyetlerdir. Ancak değişkenler yalnızca üretim değil, üretim süreci ile ilgili olmayan maliyetler olarak da adlandırılabilir. İkincisinin bir örneği depolama, paketleme ve nakliye maliyetleridir.