- Konu Yazar
- #1
Degisen kosullara gore ailenin denge kurma becerisine ne denir?
Morfogenesis, değişen gereksinimler karsısında, aile sisteminin kendini uyarlama, yenileme ve geliştirme becerisini tanımlamaktadır. Sağlıklı bir aile sisteminde, hem homeostasis (denge), hem morfogenesis (değişim), hem de bu ikisi arasında bir denge olması gereklidir.Aile Tutumu ne demek?
Anne baba tutumu, anne ve babanın psikolojik eğilimleri doğrultusunda gelişen, onların bilinç dışı gereksinimlerini yansıtan davranışlardır. Anne babanın çocuğun sorularını yanıtlayan, deneme ve yanılmasına olanak sağlayan tutumları çocuğun girişimciliğini destekler.Özgüven hangi yaşlarda oluşur?
Özgüven hangi yaşlarda oluşur?Çocukta özgüvenin bebeklik döneminden itibaren gelişmeye başladığına dikkat çeken uzmanlar, “Özgüven çekirdeğinin gelişimi, yaşamın ilk yıllarında sağlanıyor. Çocuk kendinin değerli olduğunu hissetmeye 0-1 yaş arasındaki dönemde başlıyor” dedi.
Genogram nedir nasıl yapılır?
Genogram nedir nasıl yapılır?Genogram farklı sembolleri kullanarak nesiller boyunca ilişkileri, önemli olayları ve aile dinamiklerini gösteren bir aile haritasıdır. Ailenin güçlü ve zayıf yanlarını görsel bir şekilde ortaya koyar. Genogram uzmanlarına genealogist denir.
Aile tutumları nedir?
Temel anne baba tutum modelleri ise aşağıdaki sıralanabilir:- Demokratik Anne Baba Tutumu.
- Aşırı Koruyucu Anne Baba Tutumu.
- Aşırı Baskıcı Anne Baba Tutumu.
- Çocuk Merkezli Tutum.
- İlgisiz ve Kayıtsız Tutum.
- Dengesiz ve Kararsız Tutum.
- Güven Verici, Destekleyici, Hoşgörülü Tutum.
Koruyucu anne davranışları nelerdir?
Koruyucu tutuma sahip olan anneler çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılarlar, çocuğun büyüdüğünü kabul etmeyerek yemeğini yedirir, kendi yatağında uyutur, onun ödevlerini dahi yapar. Sokağa çıkıp oynamalarına ve başka çocuklarla iletişim kurmalarına izin vermezler.Cocukta özgüven nasıl gelişir?
Cocukta özgüven nasıl gelişir?Çocukta özgüven, doğumla birlikte gelişmeye başlar ve hayat boyu gelişen bir olgudur. Çocuğun ilk yıllarında ailenin çocuğa verdiği mesajlar aracılığı ile gelişmekte olan özgüven, çocuğun okula başlamasıyla birlikte öğretmen ve arkadaşlarından oluşan çevresiyle gelişmeye devam eder.
Toplumsallaşmanın işlevleri nelerdir?
Toplumsallaşmanın işlevleri nelerdir?Toplumsallaşma sürecinde birey kendi toplumunun bir üyesi olmayı, toplumu tarafından kabul gören davranış örüntülerini, insanın davranışlarına yön veren, bunları belirleyip şekillendiren temel toplumsal ve kültürel değerleri (normları) öğrenir.