- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Değerler eğitimine neden ihtiyaç duyulmaktadır?
Değerler Eğitimi Neden Önemlidir? Küçük çocukların iletişim kurma becerilerini ve kendini yetiştirme becerilerini geliştirmekte olan bu değerler eğitimi aynı zamanda çocukların ufkunu da açar. Genel olarak derslerde kendilerini tanıtır iken ya da diyalog kurarken çocukların nelere dikkat etmeleri gerektiği öğretilir.Değerler eğitimi zorunlu mu?
2016 yılından itibaren okullarda zorunlu ders olarak okutulmaya başlanan Değerler eğitimi dersi öğrenciler ve velileri tarafından merak konusu oldu. Peki bu derste çocukları neler öğrenecek?
Değerler eğitiminin amacı nedir?
Değerler eğitiminin amacı, çocukların doğuştan getirmiş olduğu en iyi tarafları ortaya çıkararak, onların kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini yardım etmek, insan olarak en iyiye ulaşmalarını sağlamak, bireyleri iyi ahlaki özelliklerle donatmak ve bunun devamını sağlamaktır (Aydın & Akyol Gürler, 2012).
Karakter ve değerler eğitimi çocuğa nasıl verilmeli?
Tabii öncelikle de çocuğun içinde bulunduğu ortamın ve yetişkinlerin o değerleri taşıması ve yaşatması gerekmektedir. Yani, sevgi ya da saygı birer değer olarak ele alınacaksa, önce çocuklar sevilmeli ve çocuklara saygı duyulmalı. Sonra evde, sokakta ve okulda o kültür yaratılmalı ve yaşatılmalı.Değer eğitimi neden önemli ve gereklidir?
Değerler Eğitimi Neden Önemlidir? Değerler eğitimi, çocukların iletişim kurma becerilerini geliştirir. Derslerde kendilerini tanıtırken ve diyalog kurarken nelere dikkat etmeleri ve nelerden kaçınmaları gerektiği öğretilir. Eğitimin temel amacı çocuklara evrensel değerlerin önemini erken yaşta kavratmaktır.
Değerler eğitimini gerekli kılan bir ihtiyaç haline getiren en önemli neden nedir?
Değerler öğretilebilir ve öğrenilebilen olgulardır. Değerlerin ilk oluştuğu ve şekillendiği yer ailedir. Çocuğun dünyayı anlama çabası içerisinde çevresinden gördüğü etkiler önemlidir. paylaşım, sevgi, saygı, adalet, hoşgörü gibi birçok değer çocukken davranışlara yerleşmekte karakter haline gelmektedir.
Değerler eğitimi hangi derste işlenir?
Yeni müfredatta İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden Fen Bilgisi dersine, müzik dersinden Matematik dersine kadar 15 temel eğitim dersinin içine “Değerler Eğitimi” yerleştirildi.Değerler eğitimi dersi hangi branşa verildi?
Değerlerimiz dersi bize ne kazandırır?
Sevgi, cesaret, dostluk, yardımlaşma, temizlik, saygı, doğruluk, nezaket ve benzerleri önem verilen toplumsal değerlerdir. Özgüven v.b gibi kazanımları öğrencilerimize kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalardır.
Değerler eğitimi nasıl uygulanmalı?
Değerler Eğitimi çalışmalarının, sınıf içi etkinlikler, okul içi etkinlikler ve aileye yönelik etkinlikler ile verilmesi gerekir. Etkinlikler ders içinde ve ders dışında yapılabilir. Duvar gazetesi çıkartılmalı. Konu ile ilgili güzel söz, afiş ve sloganlar öğrencilerin görüleceği yerlere asılmalı.Değerler eğitim sisteminde nasıl yer alır?
Değerler Eğitimi küçük yaşta anne ve babaların çocuklarına örnek olması ve yeri geldikçe anlatarak değerleri aktarmasıyla başlar ve okulda devam eder. Değerlerin içselleşmesi, toplumun güvenli işleyebilmesi, çocukların kendine güven duymasına, karar verebilmesine, mutlu olmasına katkıda bulunur.
Değerlerin Önemi Nedir?
Değerler; olgun, iyi bir insan, uyumlu ve üretken bir vatandaş olmanın en önemli şartıdır. Değerler bir insan olarak ne olduğumuz, ne olmamız ve nasıl olmamız gerektiği hususunda bizim yolumuzu aydınlatır.
Değerler neden önemlidir kısaca?
Çünkü değerler davranışlarımıza yön veren en önemli ilke ve standartlardır. Bir toplumda değerlerin sarsılması ya da yıpranması, o toplumun bireylerini sağlıklı bir gelişimden yoksun bırakır. Ne için, hangi amaçla yaşadığını bilmeyen ve bulamayan kişilerde huzursuzluk, stres, bıkkınlık, anlam boşluğu ortaya çıkar.Değerler eğitimi hangi derslerde verilir?
Değerler eğitiminde kullanılan yaklaşımlar nelerdir?
• 1. Değerlerin Doğrudan Öğretimi Yaklaşımı,