AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deger kaybi neye gore hesaplanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Değer kaybı neye göre hesaplanır?​

Araç değer kaybı hesaplama formülü, hasar miktarına ve kilometre katsayısına göre belirlenir. 75.000 km ile 149.000 km arasında yol kat eden tüm araçların katsayı çarpanı yeni düzenlemeyle aynı alınır. Araçtaki toplam değer kaybı; baz değer kaybı, hasarın boyutu ve aracın yıpranma düzeyi çarpılarak elde edilir.

Değer kaybı hasar kaydına işlenir mi?​

Aracınız hasarın telafisi için en düzgün şekilde tamir edilse bile araç değer kaybı oluşur. Ayrıca kaza yaşayan ve hasar gören aracın sigorta şirketine bildirimde bulunması gerekir, hasar TRAMER adı verilen Trafik Sigortası Bilgi Merkezi’ne de işlenir.

Değer kaybı hangi şartlarda alınır?​

Değer kaybı hangi şartlarda alınır?
Araç Değer Kaybı Şartları Neler?
- Karşı tarafın 0 kusurlu olması veya sizin P kusurlu olmanı gerekmektedir.
- Kaza süresinin 2 yılı geçmemiş olması gerekmektedir.
- Aracınızın başka bir trafik kazası nedeniyle meydana gelen hasarının değer kaybı talep edilecek hasarı ile aynı bölgeden olmaması gerekmektedir.

Araç değer kaybı en fazla ne kadar?​

Yani aracınızda meydana gelen maddi hasarlarda meydana gelen hasar araç rayiç bedelinizin %2 sinden fazla olmayacaktır. Örneğin piyasa değeri 100.000,00 TL olan aracınızda 1.500,00 TL hasar meydana geldiğinde değer kaybınız bu miktardan fazla bile olsa 1.500,00 TL den fazla değer kaybı alınamayacaktır.

Araç değer kaybı kaç yaşa kadar?​

Aracınız 125.000 km’nin üzerinde olmalıdır. Araç değer kaybı yaş sınırı 10 yıl olarak belirlenmiştir. Aracınız 10 yaşından büyük olmamalıdır. Karşı tarafın trafik sigortasının bulunması gerekmektedir; eğer kazayı yapan tarafın trafik sigortası yoksa araç değer kaybını bizzat ödemek zorunda kalır.

Değer kaybı nasıl alınır 2021?​

Değer kaybı nasıl alınır 2021?
Değer kaybı tazminatını alabilmek için uygun olmanız gereken kriterleri şu şekilde listeleyebiliriz;
- Kazaya 2 araç karışmış olmalıdır.
- Değer kaybı alabilmeniz için %100 mağdur taraf olmanızdır.
- Değer kaybı tazmini için çift taraflı kaza sonrası aracınızda bir hasar oluşması ve onarım görmesi gerekmektedir.

Değer kaybı kaç yaşa kadar?​

Araç değer kaybı tazminatı hakkınızın tahsil edebilmeniz için aracınızda herhangi bir yaş sınırı yoktur, fakat kilometre sınırı bulunmaktadır. 125.000 km’nin üstündeki araçlara aracın yaşı ne olursa olsun değer kaybı hakkı çıkmamaktadır. Aynı zamanda 2 sene içerisinde başvuru yapmayanlar değer kaybı hakkını kaybediyor.

Tampon değer kaybına girer mi?​

Kaza sonrası aracın kaporta kısmında, boyama ve ya değişim işlemi yapılmalıdır. (Sadece tampon hasarları değer kaybına neden olmamaktadır.) Kazada, karşı tarafın % 100 kusurlu olması ve ya % 50 kusurlu olmanız gerekmektedir.

Değer kaybı Tramere yansır mı?​

Değer kaybı Tramere yansır mı?
Trafik kazalarında hasar gören araçlar yenilenip eski haline dönse de TRAMER kayıtlarına hasarlı araç olarak geçmektedir. Bu durum da aracınız için değer kaybını işaret etmektedir. Bu da aracın orijinal halinden değer yitirmesi anlamına gelmektedir.

Kazada araç değer kaybı kaç yaşa kadar?​

Araç değer kaybı tazminatı hakkınızın tahsil edebilmeniz için aracınızda herhangi bir yaş sınırı yoktur, fakat kilometre sınırı bulunmaktadır. 125.000 km’nin üstündeki araçlara aracın yaşı ne olursa olsun değer kaybı hakkı çıkmamaktadır.

Hasar nedeniyle oluşan değer kaybı nasıl alınır?​

Değer kaybı almak için, suçlu olan tarafın sigorta şirketine başvuru yapılır. Kazaya karışan ve suçlu olan araç sürücüsünün zorunlu trafik sigortası şirketine gerekli işlemler için başvurulması gerekir. Hatalı sürücünün trafik sigortası bulunmuyorsa, sürücüye veya ruhsat sahibine dava açılabilir.
 
Değer kaybı, genellikle araçtaki bir kaza sonrası meydana gelen maddi kayıptır ve aracın piyasa değerinde meydana gelen azalmayı ifade eder. Araç değer kaybı hesaplama formülü genellikle hasar miktarına ve kilometre katsayısına göre belirlenir. Araçtaki toplam değer kaybı; baz değer kaybı, hasarın boyutu ve aracın yıpranma düzeyi çarpılarak elde edilir.

Değer kaybı genellikle aracın hasar kaydına işlenir ve sigorta şirketine bildirilir. Kazaya karışan ve suçlu olan tarafın trafik sigortası bulunmuyorsa, değer kaybını talep etmek için sürücüye veya ruhsat sahibine dava açılabilir.

Değer kaybı alabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bazı şartlar arasında, karşı tarafın kusurlu olması veya sizin belirli bir kusur durumunda olmanız, kaza tarihinin belirli bir süreyi geçmemesi gibi şartlar bulunmaktadır.

Değer kaybı tazminatı alabilmek için genellikle aracın yaş sınırı ve kilometre sınırı gibi belirli kriterlere de dikkat edilmelidir. Örneğin, aracın 125.000 km'nin üzerinde olması ve 10 yaşından küçük olması gerekebilir.

Değer kaybı tazminatı genellikle kazaya karışan en az iki aracın bulunması, mağdur taraf olunması ve aracın çift taraflı kaza sonucu hasar görmesi gibi durumları içerebilir.

Son olarak, değer kaybı genellikle Tramer kayıtlarına yansır ve hasarlı araç olarak işaretlenir. Bu durum da aracın orijinal halinden değer kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle, değer kaybı tazminatı almak için gerekli adımları zamanında atmak önemlidir.
 
Geri
Üst