- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.115
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Defibrilatör nedir kaça ayrılır?
Defibrilatörler, hastaya bağlanma şekline göre dış elektro şok cihazı veya iç (implant) defibrilatörler olmak üzere ikiye ayrılır. Hastaya aktarılan enerjinin dalga şekline göre ise; Lown, monofazik, gecikmeli, trapezoidal (yamuk) ve bifazik dalga şekilli elektro şok cihazı olarak adlandırılırlar.Defibrilatör cihazının bölümleri nelerdir?
CPU kontrollü defibrilatör cihazları aşağıdaki bölmelerden oluşur;
Elektro şok cihazının adı nedir?
Defibrilatör, fibrilasyona giren bir kalbin normal ritmini kısa zaman içinde geri kazanabilmesi için kalbe kısa sureli bir şekilde yüksek değerde akım veren bir cihazdır. Kısacası, elektro şok cihazı şeklinde de tanımlanabilir.Defibrilasyon Nedir tip?
Defibrilasyon miyokardın üzerinden geçirilen elektrik akımı ile kritik bir miyokard kütlesinin depolarizasyonun ve böylelikle organize bir ritm sağlanması olarak tanımlanabilir. Defibrilasyon VF, nabızsız, polimorfik ya da QRS morfoloji ve süresi nedeniyle senkronizasyonun sağlanamayacağı VT durumlarında endikedir.
Kalbi fibrilasyona uğrayan ya da yeni duran hastalara defibrilatör cihazı ile dışarıdan bir etki uygulanır. Şok halinde gelen bu enerji dalgası ile kalbin yeniden normal ritmini kazanması sağlanır. Defibrilatör cihazı ile kalbin normal dışı atımları durdurularak sağlıklı pozisyona geçilir.
Defibrilatör kullanırken nelere dikkat etmeli?
Defibrilatörün bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:
Defibrilatör cihazının periyodik bakımları nelerdir?
OED ne demek?OED, pille çalışan taşınabilir, otomatik bir harici defibrilatördür. OED’nin defibrilasyon elektronlarını (Pedlerini) hastanın göğsüne yerleştirdikten sonra, OED otomatik olarak hastanın EKG’sini inceler kullanıcıya düğmeye basmasını ve gerekiyorsa şok uygulamasını sesli ve görsel olarak bildirir.