AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dedim bende gonlun var mi kime ait?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dedim bende gönlün var mı kime ait?​

1860 yılında ölen halk ozanı Erzurumlu Emrah’ın şiiridir o şarkının sözleri: “Dedim on beş nedir, dedi yaşımdır. Dedim daha var mı, söyledi yoh yoh.

Yoh Yoh hangi yöreye aittir?​

geçenlerde radio eksen de gözel radyo programında çalarak dumur eden kul ahmet türküsü. pazarcik yoresine ait kul ahmet turkusu.

Dedim Kaşın Zülfikar mı sözleri kimin?​

Dedim Kaşın Zülfikar mı sözleri kimin?
cem karaca’nin ilk anadolu pop tarzi sarkisidir bu. 1967’deki altin mikrofon yarismasinda birinci olmuslardir hatta bu sarki ile. sözü ve müziği kul ahmet’e ait olan, 1969’da esin afşar’ın modern folk üçlüsü eşliğinde plağa okuduğu türkü.

Dediki Yok Yok şarkısını kim söylüyor?​

Dediki Yok Yok şarkısını kim söylüyor?
Özgün MüziK – Ferat Üngür – Dedi ki yok yok | Facebook.

Yoh Yoh ne demek?​

Kutlu olsun! / Maşallah,Maşallah) giydirilir. Bu sözleri genelde kadınlar söyler; erkeklerin de söylediği olur. Kadınlar söylerse ardından erkekler yineler. “Allah Başacak sevindire dost, dost / Ehe, yoh, yoh, yoh” sözlerinden sonra – varsa oğlanın erkek kardeşine “akbili” (darısı başına anlamında söylenen söz)çekilir.

Dedim onbeş nedir dedi Yaşımdır?​

Dedim İnci nedir, dedi dişimdir, Dedim kalem nedir, dedi kaşımdır, Dedim onbeş nedir, dedi yaşımdır, Dedim daha var mı, söyledi yoh yoh. Dedim ölüm nedir, dedi aynımda, Dedim zulum nedir, dedi boynumda, Dedim turunç nedir, dedi koynumda, Dedim ver ağzıma, söyledi yoh yoh.

Kul Ahmet Kimdir?​

Kul Ahmet Kimdir?
Asıl adı Ahmet Kartalkanat olan Âşık Kul Ahmet, 1932 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Bozlar köyünde dünyaya gelmiştir. Babası sonradan Pazarcık’ın Kantarma köyüne yerleşmiş olan Mehmet Bey’dir. Babası Mehmet Bey de aynı zamanda şairdir.

Dedim dedi tarzı şiir kime ait?​

Dedim dedi tarzı şiir kime ait?
Klasik Türk şiirinde sahibi belli olan ilk “Dedim-Dedi”li örnek Kadı Burhaneddin’e aittir.

Dedim inci nedir dedi Dişimdir kimin şiiri?​

türk halk şiirinde koşma ve semai tarzında yazılmış, ozan ile sevgilisi arasında bir söyleşi sayılabilecek biçimde oluşturulmuş şiir. erzurumlu emrah’ın güzel bir eseri.

Kul Ahmet Kimdir Biyografisi?​

aşık kul ahmet, asıl adı ahmet kartalkanat olan halk ozanıdır. 1932’de maraş’ın pazarcık ilçesine bağlı bozlar köyünde doğmuştur. eğitim görmemiştir. babası ve dedesinin çalıp söylemelerinden etkilenir. köylüsü hasan usta’dan saz dersleri alarak 15 yaşında saza başlar. 15 haziran 1963’te annesi satiha hanımı kaybeder.

Kul Ahmet’in ceketi sözleri kime ait?​

Kul Ahmet’in ceketi sözleri kime ait?
bariş manço’nun hayat felsefesi yapılabilecek pekçok şarkısından belki de en anlamlı ve güzeli.

Dedi ki Yoh Yoh nerenin türküsü?​

Dedi ki Yoh Yoh nerenin türküsü?

Dedim Kaşın Zülfikar mı kimin?​

sözü ve müziği kul ahmet’e ait olan, 1969’da esin afşar’ın modern folk üçlüsü eşliğinde plağa okuduğu türkü.

Cem Karaca Emrah şarkı sözleri kime ait?​

Karaca, grup ile birlikte Altın Mikrofon 1967’ye katıldı. Yarışmaya katıldıkları Emrah şarkısı Erzurumlu Emrah’ın şiirine yapılmış bir Karaca bestesiydi.

Aşık Kul Ahmet Kimdir?​

Aşık Kul Ahmet Kimdir?

Aşık Kul Ahmet, asıl adı Ahmet Kartalkanat olan halk ozanıdır. 1932 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Bozlar köyünde doğmuştur. Eğitim görmemiş ve saz çalmayı köylüsü Hasan Usta'dan öğrenerek 15 yaşında saza başlamıştır. Babası Mehmet Bey ve dedesi de şair olan Kul Ahmet, halk ozanı geleneğini sürdürmüştür. Annesini 15 Haziran 1963'te kaybetmiştir. Kul Ahmet'in eserleri arasında birçok sevilen türkü bulunmaktadır ve halk müziği alanında önemli bir yere sahiptir.

Geri