- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.416
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dedete tozu ne işe yarar?
DDT Nedir? Kimyevî yapısı “Dikloro Difenil Trikloretan” olan böcek öldürücü bir zehir. İlk defa 1874’te Othmar Zeidler sentezlemişse de üstün nitelikle bir böcek öldürücü (insektisit) olduğu 1939da Paul Müller tarafından belirlenmiştir. DDT’nin birçok izomerleri vardır.Böcek ilacı insana zarar verir mi?
Dr. Betül Görgen, böcek ilaçlarına maruz kalmanın, çocukluk dönemi kanserlerinin gelişmesine ve IQ düşüklüğüne sebep olduğunu söyledi. Evlerde böcek ilacı kullanımı çocuklar arasında lösemi ya da lenfoma (lenf kanseri) gelişme riskini arttırdığını belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.DDT nin zararları nelerdir?
ABD’de yapılan bir araştırma çok yaygın kullanılan, güçlü böcek öldürücü DDT’ye (Dikloro Difenil Trikloroethan) bir kez bile maruz kalmanın Alzheimer olma riskini artırabileceğine işaret ediyor. Bazı ülkelerde sıtmayı kontrol altına almak için DDT hâlâ kullanılıyor.
Temik ilacı nedir?
Barut, Temik adlı zirai ilacın pamuğun beyaz sinekten kurtarılması için Çukurova’da 1974 yılında kullanımına başlandığını ve son 15 yıldır da yasaklandığını anlatıp, “Bu zirai ilaç uygulandığında 40-45 gün çok zehirli etkisini sürdürüyor. Uygulamada çok ciddi koruyucu önlemler alınması lazım.Ot ilacı zehirler mi?
Glifosat, tarım ürünlerinde kullanılması sebebiyle sağlık örgütleri tarafından kuşkuyla yaklaşılan maddedir. İçerisinde barındırdığı zehir oranı sayesinde tarım ürünü etrafında oluşan yabancı ot oluşumunu engelleyen Glifosat, dozu doğru ayarlanmadığı takdirde ciddi risk oluşturabilmektedir.Ot ilacı bitkilere zarar verir mi?
Ot ilacı bitkiye zarar verir mi? Bu ilaç yabani otlarla birlikte tarladaki diğer yararlı bitkileri de öldürüyor. Toprağın verimini azaltıyor ve toprakta hiçbir ot yetişmiyor. Bitki yetişmediği için tohum da atmıyor.