AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dedem icin isim denklik belgesini kimler alabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dedem için isim denklik belgesini kimler alabilir?​

önemli not 2: denklik belgesi başvurusu kişi sağ ise kendisi tarafından, ölü ise mirasçıları tarafından yapılmalıdır. yani dedeniz (banızın babası) geldiyse ve babanız sağsa öncelikle babanızın başvuru yapması gerekli olup sizin başvuru yapmanız mümkün değildir.

3 isim denklik belgesi nedir?​

3 isim denklik belgesi nedir?
İsim Denklik Belgesi Nedir? Bir kişinin adının ve/veya soyadının neden ne nezaman değiştirilidğini, değişiklikten önceki isimleri ile değişiklikten sonraki isimlerini gösteren ve resmi kurumlar tarafından düzenlenmiş olan her belge İsim Denklik Belgesidir.

Üç isim Belgesi nasıl alınır?​

Üç isim Belgesi nasıl alınır?
24/04/2017 tarihinden itibaren vatandaşlarımız tarafından dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze yapılan isim denklik belgesi talepleri kabul edilmeyeceğinden, vatandaşlarımızın isim denklik belgesi başvurularını ilçe nüfus müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.

İsim denklik belgesi hangi birimden alınır?​

İsim denklik belgesi, başvuru sahibinin yerleşim yerindeki İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınır. 24 Nisan 2017 tarihinden itibaren Nüfus Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru talepleri kabul edilmemektedir. Başvuru sahiplerinin, ilgili başvurularını ve dilekçelerini yerleşim yerinin İlçe Nüfus Müdürlüğüne sunmaları gerekir.

İsim denklik belgesi ne işe yarar?​

İsim denklik belgesi ne işe yarar?
İsim denklik belgesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanan kişilerin, Türkçe isim ile soyismi seçmelerine paralel olarak geçerli olan bilgilerini nüfus kayıtlarına işletme durumudur.

İsim denklik ne kadar sürede çıkar?​

İsim denklik ne kadar sürede çıkar?
‘İsim Denklik Belgesi’ çıkarma işlemleri yoğunluk nedeniyle bazen 1-2 ayı bulabilmektedir. İsim denklik belgesi, başvuru sahibinin yerleşim yerindeki İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınır. 24 Nisan 2017 tarihinden itibaren Nüfus Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru talepleri kabul edilmemektedir.

İsim değişikliğini nereden takip edebilirim?​

Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapınız. Kurumlar sekmesinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığını seçiniz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesini göreceksiniz.

İsim denklik belgesi aldıktan sonra ne yapılır?​

İsim denklik belgesi aldıktan sonra ne yapılır?
Başvuru İçin Talep Edilen Belgeler Ardından ise İsim Denklik Belgesi Talep Formu MERNIS’den döküldükten sonra başvuruyu yapan kişiye imzalatılır ve ardından belgenin düzenlenmesi adımların geçilir. Ardından ise yapılan başvurunun gerekli şekilde makamlarca incelenmesine bağlı olarak işlem sonuçlanır.
 
İsim denklik belgesi, bir kişinin adının ve/veya soyadının neden ve ne zaman değiştirildiğini, değişiklikten önceki isimleri ile değişiklikten sonraki isimlerini gösteren resmi bir belgedir. Bu belge, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanan kişilerin Türkçe isim ve soyisim seçmelerine paralel olarak geçerli olan bilgilerini nüfus kayıtlarına işletme amacını taşır.

İsim denklik belgesi başvurusu kişi sağ ise kendisi, kişi ölmüşse mirasçıları tarafından yapılmalıdır. Örneğin, dedeniz (sizin babanızın babası) geldiğinde ve babanız sağ ise, öncelikle babanızın başvuru yapması gerekmektedir. Mirasçılar arasında başvuru yapma yetkisi vardır.

İsim denklik belgesi, 24 Nisan 2017 tarihinden itibaren Nüfus Genel Müdürlüğüne yapılan başvuruları kabul etmemektedir. Başvuru sahiplerinin yerleşim yerindeki ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belge çıkarma süreci, yoğunluk durumuna göre 1-2 ay kadar sürebilir.

Başvuru için gereken belgelerin ardından ise İsim Denklik Belgesi Talep Formu MERNIS üzerinden alındıktan sonra başvuru sahibine imzalatılır. Başvurunun gerekli şekilde incelenmesi sonucunda işlem tamamlanır. İsim değişikliği hakkında detaylı bilgi alabilmek için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Geri
Üst