AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dedeli Köyü Torul Gümüşhane

haberci

Yeni Üye
Dedeli Köyü Torul Gümüşhane,dedeli köyü bilgileri dedeli köyü tanıtım dedeli köyü resimleri,
Dedeli, Gümüşhane ilinin Torul ilçesine tabi bir köydür
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında veri yoktur
Coğrafya
Gümüşhane iline 42 km, Torul ilçesine 35 km uzaklıktadır
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara kadar köy nüfus verileri
2007
2000 98
1997 93
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık
Mesken yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004
1999
1994
1989
1984
Altyapılar bilgileri
Köyde ilköğretim okulu yoktur Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur fakat ptt acentesi vardır Sıhhat ocağı ve sıhhat evi yoktur Köye keza ulaşımı karşılayan yol asfalt olup köyde elektrik ve değişmez telefon vardır *

Dedeli Köyü, Gümüşhane ilinin Torul ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Gümüşhane il merkezine 42 km, Torul ilçesine ise 35 km uzaklıktadır.

Kültür: Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında detaylı bilgi bulunmamaktadır.

Coğrafya: Dedeli Köyü, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir köy olabilir.

Nüfus: Köyün nüfusu geçmiş yıllara göre şu şekilde değişmiştir:
- 2007: Belirtilmemiş
- 2000: 98
- 1997: 93

Ekonomi: Dedeli Köyü ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım ve hayvancılık köy ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır.

Muhtarlık: Köy, mesken yerinin köy tüzel kişiliğini almasıyla birlikte köy muhtarlık seçimleri düzenlemektedir. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları ise şunlardır:
- 2004
- 1999
- 1994
- 1989
- 1984

Altyapı: Dedeli Köyü'nde ilköğretim okulu bulunmamaktadır. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. PTT şubesi olmamakla birlikte PTT acentesi bulunmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmamaktadır. Köyde asfalt yol, elektrik ve sabit telefon hizmeti mevcuttur. Ulaşım açısından köyün ihtiyaçlarını karşılayacak altyapıların bulunduğu gözlemlenmektedir.

Geri