Deccal Kimdir, Nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Deccal Kim,Deccal nedir, Deccal Kimdir,Deccalin kelime anlamı,Deccal kim olabilir?

Deccal Kimdir Nedir?

Şabi'nin, Fatıma Bintu Kays (ra)'dan nakledildiğine gore Fatıma Deccal'i şoyle anlatmıştır;
ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Temimu'dDari hıristiyan bir kimse idi Gelip biat etti ve musluman oldu O, benim Mesih Deccal'den anlattığıma uygun olan bir rivayette bulundu Bana anlattığına gore, Temim, bir gemiye binip denize acılmıştır Yanında Lahm ve Cuzam kabilelerinden otuz kişi vardı (Hava şartları iyi olmadığı icin) onlarla denizin dalgaları bir ay kadar oynadı Sonunda guneşin battığı esnada denizde bir adaya yanaştılar Geminin kayıklarına binerek adaya cıktılar Derken karşılarına cok tuylu kıllı bir hayvan cıktı Bunlar, tuylerinin cokluğundan hayvanın baş tarafı neresi, arka tarafı neresi anlayamadılar (Şaşkın şaşkınimagesdeccalkimdirnedir5ad2ebbb80adbpng

Sen necisin, neyin nesisin?dediler O cevap verdi:

Ben cessaseyim!

Cessase nedir?denildi

Ey cemaat! Şu mannastıra kadar gelin! İcinde bir adam var, o sizin haberinize muştaktır!dedi O, boylece bir adamdan soz edince, biz onun bir şeytan olmasından korktuk Hemen koşarak manastıra girdik İceride bir adam vardı; hilkatce gorduklerimizin en irisiydi ve elleri boynuna, dizlerinden topuklarına demirle sıkı şekilde bağlanmıştı

Vah sana! Kimsin sen?dedik

Benim haberimi alabilmişsiniz Şimdi siz kimsiniz, bana soyleyin!dedi Arkadaşlarım:

Biz bir grup Arabız Bir gemideydik, denizin coşkun bir anına rastladık Dalgalar bizi bir ay oynatıp oyaladı Sonra şu adaya yaklaştık, sandallara binip adaya cıktık Tuylu ve cok kıllı bir hayvanla karşılaştık Tuyunun cokluğundan başı ne taraf, arkası ne taraf anlayamadık Vah sana, nesin sendedik

Ben cessaseyim!dedi Biz: Cessase de ne?dedik

Manastırdaki şu adama gelin, o sizin haberinize pek muştaktır!dedi Biz de koşarak sana geldik Biz onun bir şeytan olmadığından emin olmadığımız icin korktukdedik Adam:

Bana Beysan hurmalığından haber verin!dedi Biz:

Onun neyinden haber soruyorsun?dedik

Ben onun ağacından soruyorum, meyve veriyor mu?dedi

Evet!dedik

Oyleyse meyve vermeme zamanı yakındır!dedi

Bana Taberiye golunden haber verin!dedi

Onun nesinden haber istiyorsun?dedik

Onun suyunun cekilmesi yakındır!dedi

Bana Zuğer gozesinden haber verin!dedi

Sen onun neyinden haber istiyorsun?dedik

Gozede su var mıdır? Orada su var mıdır?dedi

Evet, onun cok suyu vardır! Sahipleri onun suyu ile ziraat yapıyorlar!dedik

Ummilerin peygamberinden bana haber verin? O ne yaptı?dedi

O Mekke'den cıkıp Yesrib'e (Medine'ye) yerleştidedik

Araplar O'nunla mukatele etti mi?dedi Biz:

Evet!dedik

Onlara karşı ne yaptı?dedi Biz de, (onu ezmek icin) peşine duşen Araplara galebe caldığını, Arapların kendisine itaat ettiklerini haber verdik (O da bizeimagesdeccalkimdirnedir5ad2ebbb80adbpng

Bu, onların itaat etmeleri, kendileri icin daha hayırlıdır Ben şimdi size kendimi tanıtayım: Ben Mesih Deccal'im Cıkış icin bana izin verilme zamanı yakındır O zaman cıkıp yeryuzunde dolaşacağım Kırk gun icinde uğramadığım karye (koy) kalmayacak Mekke ile Taybe (Medine) haric Bu iki şehir bana haramdır Onlardan birine her ne vakit girmek istersem, elinde yalın kılıc bir melek beni karşılar, benim oraya girmeme mani olur Onların her bir gecidinde bir melek vardır, onları korur!dediSonra ResUlullah aleyhissalatu vesselam cubuğuyla minbere durterek:

Bu Taybe'dir! Bu Taybe'dir! Bu Taybe'dir! Ben bunu size anlattım değil mi?buyurdular Halk da: Evet!diye karşılık verdi bunun uzerine Aleyhissalatu vesselam:

Temimi'dDari'nin rivayetinin benim size ondan (Mesih Deccal'dan) Mekke ve Medine'den anlattığıma muvafık duşmesi hoşuma gitti Bilesiniz O Şam denizinde veya Yemen denizindedir Hayır doğu tarafındandır Evet o doğu tarafından zuhur edecektir O doğu tarafından zuhur edecektir!buyurdu ve eliyle doğu tarafına işaret etti

Muslim, Fiten 119, (2942); Ebu Davud, Melahim 15, (4325, 4326); Tirmizi, Fiten 66, (2254)

Ebu Sa'idi'lHudri radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam bize Deccal uzerine uzun bir hadis rivayet etti Bize anlattıkları meyanında şoyle de demişti:

Deccal, Medine gecitlerine girmesi kendisine haram kılınmış olarak cıkacak Derken (Medine civarındaki) bazı ekimsiz yerlere kadar gelir O gun insanların en hayırlısı olan veya en hayırlılarından bir kimse onun karşısına cıkar ve:

Sen ResUlullah aleyhissalatu vesselam'ın bize haber verdiği Deccal'sin!der Deccal de (kendi adamlarına):

Ben şunu oldurup sonra da diriltsem ne dersiniz? Bu işte bir şupheye duşer misiniz?der Oradakiler:

Hayır!derler Deccal onu oldurur ve sonra diriltir Diriltildiği zaman adam:

Allah'a yemin olsun Senin hakkında hicbir vakit bugunkunden daha basiretli olmamıştım!der Deccal onu tekrar oldureyim mi di(yerek oldurmek isteye)cek, fakat musallat edilmeyecek

Buhari, Fiten 27, Fedailu'lMedine9; Muslim, Fiten 112, (2938)

Hz Huzeyfe radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:

Deccal cıktığı vakit beraberinde su ve ateş vardır Ancak halkın ateş olarak gorduğu tatlı sudur; halkın su olarak gorduğu ise yakıcı bir ateştir Sizden kim o gune ererse, halkın ateş olarak gorduğune duş(meyi kabul et)sin Cunku o, tatlı soğuk sudur

Buhari, Fiten 26, Enbiya 50; Muslim, Fiten 105, (2935); Ebu Davud, Melahim 14, (4315),

Ebu Saidi'lHudri radıyallahu anh'ın anlattığına gore, Aleyhissalatu vesselam'a Deccal'den sormuştur Aleyhissalatu vesselam da şu cevabı vermiştir:

O (Deccal) cıktığı gun (aynen bir insan gibidir) yemek yer Ben size, onun hakkında, benden onceki peygamberlerden hicbirinin kendi ummetine anlatmadığı hususları anlatacağım: Onun sağ gozu meshedilmiştir (gormez), pertlektir, goz hadakası yoktur, sanki hadakası cevrim icinde bir balgam gibidir Sol gozu de inciden bir yıldız gibidir Onun beraberinde sanki cennet ve ateşin birer misli vardır Ancak hakikatta ateşi cennet, suyu da ateştir Haberiniz olsun! Onun yanında iki kişi vardır; koy halkını inzar ederler Bu ikisi koyden cıkınca Deccal'in ashabından ilki oraya girer

Rezin tahric etmiştir Hadisin kaynağı yok ise de, hadiste yer alan mefhumların şahidleri Sahiheyn ve diğer kaynaklarda coğunluk itibariyle gelmiştir

İbnu Omer radıyallahu anhuma anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam Veda haccı sırasında (bir ara): Halk susup dinlesin!buyurdular Sonra Allah'a hamd ve senada bulunup, arkadan Mesih ve Deccal'den uzunu uzun soz ettiler ve buyurdular ki:

Allah'ın gonderdiği her peygamber, ummetini onunla inzar etti Nuh aleyhisselam ummetini onunla inzar etti, ondan sonra gelen peygamberler de O, sizin aranızda cıkacak Onun hali sizden gizli kalmayacak Rabbinizin tek gozlu olmadığı size kapalı değildir O ise sağ gozu kor birisidir Onun gozu, sanki (salkımdan) dışa fırlamış bir uzum danesi gibidir (İki gozunun arasında kefere yani kafir yazılmış olacaktır Bunu her musluman okuyacaktır)

Buhari, Fiten 27; Muslim, Fiten 100103, (169)(2933)

Geri