AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

De Öğretmenlere Alan Sınavı

haberci

Yeni Üye
2019 De Öğretmenlere Bölge Sınavı Hakkında Data
Son olarak Ösym Başkanının bahsettiği öğretmenlere yönelik bölge sınavı 2019 yılında gerçekleşecek Ösym başkanı konuyla ilgili şöyle konuştu:
Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın en fazla ihtiyaç duyduğu 1516 alanda, 2019'te bölge sınavı yapacağız Burada ne yapacağız? Genel kültür, genel kabiliyet, eğitim bilimlerinin yanı sıra bir alanın nasıl öğretileceğine dair sorular soracağız ve o alanın kendisiyle ilgili sorular soracağız
Yani bir matematik öğretmeni genel kültür, genel kabiliyet sorularına alt tutulacak, bir matematik öğretmeni eğitim bilimleri dediğimiz pedagojik formasyon onlara bağlı tutulacak, matematiğin nasıl öğretilmesi gerektiği yönündeki sorulara maruz kalacak ve matematiğin cebiri, geometrisi konusudaki sorulara da maruz kalacak, bunlarla ölçeceğiz Dolayısıyla bu alanın nasıl öğretileceği konusunda da bir gelişmenin olması beklenir
Sınavın tarihi ve içeriği Ösym'nin sitesinde açıklanacak *

2019 yılında gerçekleşecek olan Öğretmenlere Bölge Sınavı hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça önemli ve detaylı. Ösym Başkanının belirttiğine göre, Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu 1516 alanda bölge sınavı yapılacak. Sınavda genel kültür, genel kabiliyet, eğitim bilimleri ve söz konusu alana yönelik soruların bulunacağı ifade ediliyor.

Örneğin, bir matematik öğretmeninin sınava gireceği durumu ele alacak olursak, genel kültür ve genel kabiliyet sorularının yanı sıra eğitim bilimleri (pedagojik formasyon) konularına da değinileceği belirtilmiş. Aynı zamanda matematik dersinin nasıl öğretileceği ile ilgili sorular da sınava dahil edilecek. Bu kapsamda, matematik öğretmenleri sınavda cebir, geometri gibi matematik konularına da tabi tutulacak.

Söz konusu sınavın tarihi ve içeriği hakkında detaylı bilgilere ise ÖSYM'nin resmi websitesinden ulaşılacağı ifade edilmekte. Bu sınava katılacak olan öğretmen adaylarının geniş bir bilgi yelpazesi ile değerlendirileceği ve ilgili alanlarda nasıl bir gelişme kaydedildiğinin ölçüleceği anlaşılıyor.

Öğretmenlere yönelik bu bölge sınavı, öğretmen adaylarının pedagojik formasyonlarını, genel bilgi ve yeteneklerini test ederek, ilgili alanlarda nasıl bir performans sergilediklerini değerlendirme fırsatı sunacak gibi görünüyor. Bu sınav aracılığıyla öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri ve öğretim becerileri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olunması hedeflenmektedir.

Geri