AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

De Acılacak Universiteler

haberci

Yeni Üye
2019 Yılında Acılacak Universiteler
2019'de Acılacak Olan Universiteler
Bursa Orhangazi Universitesi
Bursaya Uludağ ve Bursa Teknik universitelerinden sonra 3 universite olarak Bursa orhangazi universitesi kuruldu
Avrupa TAVAK Universitesi
20192019 oğretim doneminde acılması planlanıyor
EBSO ve TAYSAD teknik universitesi
Taşıt Aracları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) universite kurma calışmaları yapıyor Dernek, ozellikle kendi alanlarındaki eleman acığını kapatmak amacıyla, 'teknik' alanda bir universite kuracak TAYSAD'ın universitesini kuracak olan vakfın adı, TOSB Organize Sanayi Bolgesi Geliştirme ve Eğitim Vakfı TAYSAD'ın universitesi OSB'de 20192019 Eğitim Oğretim doneminde acılacak
İnan Universitesi
FiYapı'nın kuracağı İnan Universitesi, yerleşkesi icinde 86 bin 200 metrekare kapalı alanlı inşa edilecek İcinde 5 fakulte (Muhendislik ve Teknoloji Fakultesi, Mimarlık ve Yapı Fakultesi, Sanat ve Tasarım Fakultesi, Sosyal ve Davranış Bilimleri Fakultesi, İşletme ve Yonetim Bilimleri Fakultesi) olacak
Avrupa TAVAK Universitesi
20192019 EğitimOğretim yılında eğitime başlaması planlanan Almanya destekli 'Avrupa TAVAK Universitesi' icin calışmalar suruyor

Merhaba! 2019 yılında açılacak üniversiteler hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İlk olarak, Bursa Orhangazi Üniversitesi, Bursa'da Uludağ ve Bursa Teknik Üniversitelerinden sonra kurulan 3. üniversite olarak yer alacak. Avrupa TAVAK Üniversitesi ise Almanya destekli bir üniversite olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitime başlamayı planlıyor.

Diğer açılacak üniversiteler ise EBSO ve TAYSAD Teknik Üniversitesi ile İnan Üniversitesi olarak belirtiliyor. TAYSAD, taşıt araçları yan sanayicileri için bir üniversite kurarak sektöründe eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. İnan Üniversitesi ise FiYapı tarafından kurulacak olup 5 fakülte içerecek şekilde planlanmış. Mühendislik ve Teknoloji, Mimarlık ve Yapı, Sanat ve Tasarım, Sosyal ve Davranış Bilimleri ile İşletme ve Yönetim Bilimleri fakülteleri bulunacak.

2019'da açılacak bu üniversitelerin eğitim alanında önemli katkılar sağlaması ve öğrencilere yeni olanaklar sunması bekleniyor. Yeni üniversitelerin kurulmasıyla birlikte eğitim sektöründe çeşitlilik artacak ve ülkeye katma değer sağlayacak bir akademik ortamın oluşması için adımlar atılacak. Her bir üniversitenin farklı alanlarda uzmanlaşarak öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunması da, eğitim kalitesini artırıcı bir etken olacaktır. Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olmuştur. Eğer başka sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlarım.

Geri