AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

DDoS atmak yasal mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

DDoS atmak yasal mı?​

5237 sayılı TCK’nun 244/1. maddesi uyarınca “Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” O halde, DDoS saldırıları “bir bilişim sisteminin işleyişinin engellenmesi” fiiline karşılık geldiğinden, TCK m. 244’te öngörülen suça vücut vermektedir.

DDoS saldırılarından nasıl korunulur?​

Doğru konfigüre edilmeyen ağ cihazları sebebi ile DDoS saldırılarının başarısı artmaktadır. Router gibi ağ cihazları üzerinden geçen paketlerin izlenmesi ve özel veri paketi ayarları ile desteklenmesi sayesinde ağ düzeyinde koruma sağlanabilir, DDoS saldırılarının etkileri azaltılabilir.
DDoS saldırılarda genel olarak hedef neler olabilir?
DDoS saldırısı, saldırıya uğrayan web kaynağına birden çok istek göndererek web sitesinin çok sayıda isteği işleme kapasitesini aşmayı ve doğru şekilde çalışmasını engellemeyi amaçlar. DDoS saldırılarının tipik hedefleri arasında şunlar bulunur: İnternet alışveriş siteleri. Online kumarhaneler.

DoS saldırısını hangi özellik tanımlıyor?​

Denial of Service (DoS saldırısı), internete bağlı bir hostun hizmetlerini geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırıdır.

DDoS atmak ne işe yarar?​

Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) kısaca DDoS, bir sistemi belirli kapasite sınırlarının üstünde veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılar sonucu kullanıcıların sisteme veya siteye girişinin engellenmesidir.
Şifre ataklarına karşı korunmak için ne yapmak gerekir?
Siber saldırılardan korunma yolları içinde şifrelerinizi hiçbir zaman hiçbir tarayıcıya kaydetmemeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca, bilgisayarınızdan uzaklaşmanız gerektiğinde oturumunuzu kapatmalı, parolalı bir ekran koruyucu kullanmalısınız.

DDoS koruması ne demek?​

DoS ataklarının amacı nedir?​

Dos (Denial Of Service- Servis Hizmet Reddi) saldırısı bir hedefe yönelik gerçekleştirilen, sistemin hizmet vermesini, kullanıcıların sisteme erişmesini engelleyen bir saldırı türüdür. Her sistemin kaldırabileceği bir ağ trafiği hacmi vardır.
DDoS Distributed Denial of Service nedir?
DDoS saldırısı (Distributed Denial of Service attack), çoklu sistemlerde hedef sistemin kaynakları ya da bant genişliği istilaya uğradığı zaman oluşur, bunlar genellikle bir veya birden fazla web sunucusudur. Bu sistemler saldırganlar tarafından çeşitli yöntemler kullanılarak bağdaştırılır.
 
Geri
Üst