AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DC Brushless fan ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DC Brushless fan ne demek?​

Fırçasız DC Motorlar: Brushless ( fırçasız) motorlarda fırça ve kollektör bulunmaz bu yüzden bu motorlara fırçasız motor denir. Fırçasız (Brushless) BLDC motor, teknolojinin gelişmesi ile robotik alanda da kullanılmaya başlanmıştır. Yeni bir tip motor olmalarına karşın her ortamda karşılaşmak mümkündür.

Fan Control Auto ne demek?​

AUTO Modu: Ayar sıcaklığı otomatik modda görüntülenmez ve ayarlanamaz. Klimanız ayarlanan sıcaklığa yaklaştığında otomatik olarak fan hızını ve hava akışı yönünü kontrol eder.
PWM fan ne demek?
PWM işlemci sıcaklığına göre veya isteğe göre fan kontrolünün yapılmasıdır. Fan devrini ayarlamak için gerilimi hep 12 Volt tutup devreyi kısa kısa açıp kapayarak, gerilimi anlık vuruşlar olarak sağlıyor. Bu vuruşların süresi-sayısı anakart tarafından kontrol edilerek fan hızı kontrolü sağlanıyor.

CPU Smart Fan nedir?​

Kaç derece sıcaklıkta fanın % kaçının kullanacağını yöneten bir ayar. Fan sesini yük yokken azaltmak için kullanılan bir yöntem.

DC fan motoru nedir?​

DC fan, havayı hareket ettirmek için kendisine bağlı çeşitli tipte kanatlara sahip elektrikli bir motordur. Dc fan 12 volt ve fan çeşitleri yada dc fan çeşitleri elektrik gücünü dönme gücüne dönüştüren doğru akım (DC) ile çalıştırılır.
Brushless DC motor nasıl çalışır?
BLDC motorun sabit mıknatısa sahip bir rotoru vardır ve rotorda elektronik bir komütasyon gerçekleşir. Bu komütasyonun gerçekleşebilmesi için rotor pozisyonunun tespit edilmesi gerekir. BLDC motor bir nevi senkron motordur. Bir DC makinada, endüvideki bir bobinde, akımın yön değiştirmesi işlemine komütasyon denir.

Speed fan Programı nasıl kullanılır?​

SpeedFan nasıl kullanılır?
- Adım #1: Buradan SpeedFan programını indirin ve kurulumu tamamlayın.
- Adım #2: Configure seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Advanced sekmesini açın.
- Adım #4: Chip menüsünden donanımınızı seçin.
- Adım #5: SmartGuardian ile gösterilen aktif fanınızı seçin.

Fan Ayarı Nasıl Yapılır?​

Sistem fanı kontrol ayarlarını görüntülemek veya değiştirmek için bu adımları izleyin:
- BIOS Setup (BIOS Setup) girmek için açılış sırasında F2 tuşunabasın.
- Seçin Soğutma.
- Fan ayarları CPU Fan Başlığı bölmesinde gösterilir.
- BIOS Setup programından çıkmak için F10 tuşuna basın.
BIOS fan ayarı nasıl yapılır?

4 pin fan ne demek?​

Dolayısıyla anakartınızda 4 pinli Power Fan konnektörü olmalıdır. 4 pin – Güç verir, fan hızını kontrol eder ve izleti ve fan devir kontrolünü yapar. BIOS ta Hatırladığım kadarıyla CPU ve Sistem fanlarının hızlarını gösteriyor.

Işlemci fan hızı kaç rpm olmalı?​

Normal ısı değerlerinde 2500 -3000 d/dk. 50 C ve üzeri değerlerde de fanına göre 3000-5000d/dk. Fanlar 5000d/dk nın üzerine çıktığında bayağı bi sesli çalışıyorlar yani sizin fan o değerlere ulaşıyor ise sesden rahatsız olmanız gerekir eğer o kadar ses yok ise program yanlış değerler gösteriyor demektir.
Işlemci fan hızını arttırmak zararlı mı?
Hızlı çalışan fan fazla ses çıkartır, bundan rahatsız olursun. Hızlı çalışan fan fazla enerji tüketir, elektrik faturalarını daha kabarık hale getirir, batarya ile kullanırsan bataryanin daha hızlı tükenmesine, PC’nin mobil kullanım süresinin dusmesine ve bataryanın kullanim omrununde azalmasina yol acarsin.

DC motor nasıl çalışır?​

DC motor çalışması sırasında akım yönü sürekli olarak sabit mıknatısa ters yönde olmalıdır. Bunun için aralıklı değişim sağlanması motorun çalışma prensibini oluşturmaktadır. Bu akım yönünün değişimi yapması fırçalı Dc motorlarda fırça yardımı ile yapılır.

Geri