Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dayaniklilik Antrenmani ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dayanıklılık Antrenmanı ne işe yarar?​

Diğer bir tanımı ise dayanıklılık yüklenmeler altında bile çalışma kalitesini düşürmeden uzun süre devam ettirebilme yetisidir. Sporda dayanıklılık uzun zaman periyodunda birçok kas grubu ilgili aktivite tipini yapabilme kapasitesi olarak tanımlanabilir.

Dayanıklılık antrenmanı hangi özellikleri geliştirir?​

Dayanıklılık Antrenmanlarının Temel Fizyolojik Etkileri -Kalp güçlenir, -Aktif kılcal damarların sayısı artar, -Organizmanın enerji kapasitesi artar, Bunların birbiriyle kombine ilişkileri gelişir (Sevim, 2003).
Dayanıklılık egzersizleri nedir?
Dayanıklılık egzersizi, kalp atış hızını ve nefes alışverişini uzun süre artıran bir aktivitedir. Dayanmak, ısrarcı olmak, işler zor olsa dahi ilerlemek demektir. Odaklanmak ve egzersize kendinizi adamanız önemlidir. Sağlık için faydalıdır.

Dayanıklılığı geliştirmek için ne yapmalıyız?​

İlk olarak ne sadece ağırlıklara, ne de sadece kardiyoya yönelmelisiniz. Dayanıklılık seviyenizi artırmak için hem maksimum oksijen tüketim kapasitenizi (vo2 max) hem de kuvvetinizi artırmalısınız. Bu sebeple ilk tercih olarak kuvvet antrenmanlarınızı kardiyoyla birleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Vücut dayanıklılığı nedir?​

Dayanıklılık, vücudun yapılan fiziksel bir etkinliğe karşı direnç yetisidir. Bu, kişinin kalp-dolaşım sistemi, solunum sistemi, sinir sistemi ve psikolojik yapısı ile belirlenir. Etkinlik sürdürüldükçe kişinin dayanıklılığına bağlı olan bir eşik aşıldıktan sonra yorgunluk ortaya çıkar.
Dayanıklılık yeteneği nedir?
Kısaca dayanıklılık tüm organizmanın uzun süre devam eden sportif alıştırmalarda, yorgunluğa karşı koyabilme ve oldukça yüksek yoğunluktaki yüklenmeleri uzun zaman devam ettirebilme yeteneğidir.
Otoriteler, kas dayanıklılığını artırmak için düşük yoğunlukta kuvvet antrenmanlarını önermektedir. Kullanacağınız ağırlık, antrenmandaki bir tekrar için kullanabileceğiniz maksimum ağrılığın yarısı kadar olmalıdır. Bu hafif ile orta yoğunlukta bir ağırlıktır. Bir veya iki set 15 ile 25 arası tekrarı içerir.
Katılan kas gruplarına göre dayanıklılık, genel kas dayanıklılığı ve lokal kas dayanıklılığı olmak üzere iki şekilde incelenmektedir.
Dayanıklılık nedir ve çeşitleri?
Dayanıklılık, genel olarak fiziksel etkinlik sırasında yorgunluğa karşı gösterilen direnç ve normale dönme becerisine dayanıklılık adı verilir. Yapılan uzun yüklenmelerde sporcunun performansını düşürmeden devam ettirmesi de dayanıklılığı ifade eder.
 
Geri
Üst