Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dayanikli mallar neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dayanıklı mallar neler?​

Faydası bir veya birkaç kez kullanmakla bitmeyen, uzun süreli sorunsuz değerlendirilen ürünlere dayanıklı tüketim malları denir. Bu ürünler daha katı ve sert yapılardır. Böylece evde ya da işyerleri ile beraber dışarıda rahat kullanım olanağı sağlar.

Dayanıklı Mamüller nedir?​

Dayanıklı üretim malları, üretimi sağlayan ve uzun süreli kullanılan dikiş makinesi, traktör gibi mallardır.
Begenmeli mallar nelerdir?
B- Beğenmeli mallar: Tüketicilerin fiyat, kalite ve modaya uygunluk karşılaştırması yaparak satın aldıkları ürünlerdir (Giyecek, mobilya, ev eşyaları, vb.). Beğenmeli malların çoğunluğu kolayda mallara göre daha pahalı olup daha nadir satın alınan ürünlerdir.

Dayanıklı tüketim malları alırken hangi belgeye bakılır?​

2. Satın aldığınız dayanıklı tüketim malları için Garanti Belgesi almayı ve onaylatmayı unutmayınız.

Dayanıklı tüketim malları alırken nelere dikkat etmeliyiz?​

1. Çocuklarınızı ve ailenizi bilinçli bir tüketici olarak yetiştiriniz. 2. Satın aldığınız dayanıklı tüketim malları için Garanti Belgesi almayı ve onaylatmayı unutmayınız. 3. Satıcıların aldatıcı ve yanıltıcı sözlerine kanmayınız.
Aranmayan mallar nedir örnek?
Rolex saat, Gucci çanta vb. Tüketicilerin haberdar olmadıkları ve satın almak için herhangi bir arzu içeresinde olmadıkları mallardır.
Özellikli mallar , tüketicilerin almak istedikleri ve almak için özel çaba harcayıp buldukları mallardır. [18] Bunlara örnek olarak hatıra pullar , kürk manto, tarihi ve sanat eserleri, özel bazı araba ve yatlar v.b. verilebilir.
FMCG sektöründeki ürünlerin kullanşı genellikle gün, ay yada yıl bazında sınırlandırılmış olan düşük maliyetli ürünlerdir. Bu sektör tüketicilerin raflarda gördüğü hızlı tüketilen her şeyi kapsar. Temizlik malzemelerinden yiyecek ve içeceklere kadar her şey bu ürünler grubuna dahildir.

Geri