- Konu Yazar
- #1
Dava ne denir?
Dava, bir hakkın, devlet kanalıyla devletin organları olan mahkemeler vasıtasıyla kullanılmasıdır. Dava; asli (başlıbaşına bir iddia olup, başka bir davayla ilgisi bulunmayan) ve feri (asıl davanın teferruatından olarak, diğer bir şey hakkında hüküm verilmesinin istenilmesi) olur.Bir dava adamı nasıl olmalı?
Dava adamı her konuda davası ve inancı için fedakâr olmalı, gerektiğinde malını, canını, vaktini ve sağlığını kısaca her şeyini bu dava uğruna vermeli her şeyini bu dava için harcamalıdır. Ve her şeyden evvel dava adamı dürüst olmalıdır.Dava adamı demek ne demek?
Dava adamı demek ne demek?Dava adamı, Türk sağ siyasette azim ve çalışkanlığı ile kendisini bir ideale adamış, görüş ve fikirleri için mücadele veren kişiler için genellikle olumlu anlamda kullanılan ifade. Sıklıkla sağ siyasette kullanılan ifade daha çok 27 Mayıs Darbesi sonrası popülerlik kazanmıştır.
Davada kimler olur?
Davada kimler olur?Duruşma bir yargıcın başkanlığında yapılır. Ayrıca zabıt kâtibi, mübaşir, davanın tarafları ya da onların vekilleri olan avukatlar, gerekirse tanıklar ve bilirkişiler mahkemede hazır bulunur. Ceza davalarında savcı kamu adına davacı olarak duruşmalara katılır.
Hak dava ne demek?
Dava Hakkı; Hak sahibi talebi sonuç vermediğinde veya talepte bulunmanın kendisine fayda sağlamayacağını düşündüğü takdirde hakkının korunması için yargı yoluna başvurabilir. Hak sahibinin bu yetkisine dava hakkı denir.Islam davası ne demek?
İnanılıp öne sürülerek savunulan düşünceye DAVA denir. Öncelikle çok net olarak ifade etmeliyim ki; biz Müslümanların ‘Dava’ dediği hakikat İslâm’dır. Dava dediğimiz ana unsur bizim inandığımız değerler bütünüdür, inanç sistemimizin tamamıdır. Biz buna dava diyoruz.Dava bilinci ne demek?
Dava bilinci ne demek?Dava bilinci kimine göre Kur’an’ın vazettiği, Hz. Peygamberin örnekliğinde İslami şuur ve bilinçle yaşamaktır. Kur’an ve sünnet rehberliğinde bir hayat sürmek, onun gösterdiği yolda ilerlemektir. Kimine göre benimsediği ideoloji çerçevesinde, örnek aldığı liderin yolunda bir çizgiyi benimsemektir.