Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dass 21 olcegi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dass 21 ölçeği nedir?​

Bu ölçekte (DASS-21) depresyon, stres ve anksiyete boyutlarını ölçmek için 7’şer soru bulunmaktadır. Ölçek 4’lü Likert Tipi Ölçek olup; 0 “bana uygun değil”, 1 “bana biraz uygun”, 2 “bana genellikle uygun”, ve 3 “bana tamamen uygun” şeklinde kodlanmıştır.

Stresli yaşam olayı nedir?​

Kronik olarak strese maruz kalınan durumlarda kaygı bozuklukları, depresyon, uyku sorunları, düşünce ve bellekle (unutkanlık gibi) ilgili klinik tablolar ortaya çıkabilir. Stres anında vücut, ortada bir tehdit varmışçasına hareket etmeye başlar; dolayısıyla beden harekete geçer.
Algılanan stres ölçeği nedir?
Toplam 14 maddeden oluşan Algılanan Stres Düzeyi Ölçeği kişinin hayatındaki birtakım durumları ne ölçüde stresli algılandığını ölçmek amacıyla tasarlanmıştır. Ölçek, her maddeyi “Hiçbir zaman (0)” ile “Çok sık (4)” arasında değişen 5’li Likert tipi bir ölçektir.

Beck Anksiyete Testi Nedir?​

Beck Anksiyete Ölçeği, Aaron T. Beck tarafından geliştirilen bir ölçektir. 21 sorudan oluşur. Uluslararasası geçerliliği olan ve anksiyete düzeyini ölçmek için kullanılan bir testtir.

Depresyon Testi Nedir?​

Depresyon testi, depresif belirtilerin şiddetini ölçmek amacıyla hazırlanmış bir ölçektir. Depresyon kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkileyen klinik bir durum olduğundan test sonucunuzun orta ve üzeri çıkması durumunda lütfen bir ruh sağlığı uzmanından destek alın. Depresyon tedavisi olan bir durumdur!
Algılanan stres düzeyi nedir?
Algılanan Stres Ölçeği Cohen, Kamarck ve Mermelstein (1983) tarafından geliştirilen ASÖ, bireyin hayatındaki bir takım durumları ne derece stresli algıladığını belirlemek amacıyla tasarlanmıştır. 14 maddeden oluşan 5’li likert tipindeki ölçekten alınabilecek en düşük puan 0 en yüksek puan 56’dır.
Beck Depresyon Ölçeği ya da diğer adıyla envanteri, 1961 yılında Beck ve arkadaşları tarafından geliştirilmiş, depresyonun karakteristik özelliklerini ve semptomlarını değerlendiren bir ölçektir. Geliştirildiği günden bu yana çeşitli güncellemelerle farklı versiyonları çıkmıştır.

Geri