Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Darussafakayi kim yonetiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Darüşşafakayı kim yönetiyor?​

Daruşşafaka ne demek?​

“Şefkat yuvası” anlamına gelen Darüşşafaka, günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklarımızı on yaşındayken ailelerinden emanet alıyor; onlara uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunuyor ve düşünen, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde …
TEMA vakfına yapılan bağışlar nereye gidiyor?
Yani TEMA bugün değil öteden beri bağışların ağaca dönüşmesini Orman Genel Müdürlüğü ile yapıyor. Evet, bu defa da TEMA’ya bağışlar (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılıyor.
Darüşşafaka neden Daçka deniyor?
darüşşafaka lisesi fatih çarşamba da iken okulun yakınlarında bulunan kız meslek lisesinin önü çarşı izin günlerinde pek kalabalıklaşırmış.o zamanında kızları da hangi mantığa hizmetse camdan çıkıp daçka diye bağırırlarmış. *sonradan okulun adı bu şekilde kısaltma olarak kalmış.sonradan herhalde bunu nasıl …

Darüşşafaka da eğitim nasıl?​

Bir sivil toplum örgütü tarafından açılan ilk özel okul olarak 1873’ten bu yana varlığını sürdüren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli çocuklara 5. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve kolej seviyesinde İngilizce eğitim veriyor.

Darüşşafaka Lisesine Kimler Girebilir?​

Darüşşafaka sınavına kimler başvurabilir? Annesi veya babası hayatta olmayan, ailesinin maddi durumu yetersiz, ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan, T.C. vatandaşı, sağlık veya diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan her çocuk başvurabilir.
TEMA Vakfı na yapılan bağışlar gider yazılabilir mi?
3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu’nun 9. maddesinde; “…..Fona ve Vakfa yapılacak bağış ve yardımlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Bu bağış ve yardımlar Kurumlar ve Gelir Vergisi matrahından indirilebilir.” hükmü bulunmaktadır.
Daçka nın açılımı nedir?
Daçka nedir? Bir kısaltma. Açılımı; Darüşşafakalı Çocuklar Kardeştir.

Daçka nerede?​

İstanbul Fatih’te 120 yıl boyunca eğitim verdiği tarihi binasından 1994’te Maslak’taki modern kampüsüne taşınan Darüşşafaka’da sınıflar, en fazla 24 öğrenciden oluşuyor.

Darüşşafaka nasıl öğrenci alıyor?​

Darüşşafaka Giriş Sınavı başvuru şartları
- T.C.
- Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması
- Ailenin maddi durumunun kolej düzeyinde eğitim almasına yeterli olmaması
- 2011 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
- 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması
Darüşşafaka kimlere eğitim verir?

Geri