Dartı (Süt Katığı) Tanımı İçin Gereçler
Çiğ süt katığı (Sütden ayrılmış çiğ kaymak)
Dartı (Süt Katığı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tam yağlı çiğ sütün yahut kaynatılıp, kaymağı alınmış katıktan hazırlayabilirsiniz.
Teflon tavada bir spatula kullanırsanız daha kolay olacak.
Kısık ateşte kaymağın tortusu çıkana kadar tabanını tutturmadan altın renk olana kadar kavurun.
Dilerseniz biraz tuz atıp, tereyağı üzere kahvaltıda tüketebilirsiniz.
Dartı (Süt Katığı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Çiğ süt katığı (Sütden ayrılmış çiğ kaymak)
Dartı (Süt Katığı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tam yağlı çiğ sütün yahut kaynatılıp, kaymağı alınmış katıktan hazırlayabilirsiniz.
Teflon tavada bir spatula kullanırsanız daha kolay olacak.
Kısık ateşte kaymağın tortusu çıkana kadar tabanını tutturmadan altın renk olana kadar kavurun.
Dilerseniz biraz tuz atıp, tereyağı üzere kahvaltıda tüketebilirsiniz.
Dartı (Süt Katığı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı