Dartı (Süt Katığı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dartı (Süt Katığı) Tanımı İçin Gereçler
Çiğ süt katığı (Sütden ayrılmış çiğ kaymak)

Dartı (Süt Katığı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tam yağlı çiğ sütün yahut kaynatılıp, kaymağı alınmış katıktan hazırlayabilirsiniz.
Teflon tavada bir spatula kullanırsanız daha kolay olacak.
Kısık ateşte kaymağın tortusu çıkana kadar tabanını tutturmadan altın renk olana kadar kavurun.
Dilerseniz biraz tuz atıp, tereyağı üzere kahvaltıda tüketebilirsiniz.
Dartı (Süt Katığı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst