- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Darı su ister mi?
Hem su tutma kabiliyetleri yüksek olur hemde kök gelişimi sağlıklı olur. İkinci olarak yakınınız da kuyu suyu veya göl suyu olmalı çünkü suyu çok seven bir bitki türüyle karşı karşıyasınız.Darı nasıl çimlenir?
Toprak sıcaklığı 13 ile 15 derece aralığında olmalıdır ve ekim şekli aletler ile sırasıyla ekilmektedir. Ekim derinliği ise toprağın durumuna göre 1 veya 3 santimetre, dekara atılacak tohum ise 0.5 ile 5 kilogram aralığında olur. Tohumlar çimlenir ve ardından çapalama ile sulama işlemleri yapılır.
Mısır kaç cm derinliğe ekilir?
Ekim derinliği ana ürün için 5-6 cm., II üründe 6-8 cm. olmalıdır. Dekara atılacak tohum miktarı ise çeşitlerin bin dane ağırlığına göre değişmekle beraber 2-2,5 kg /da tohum yeterli bitki sıklığını sağlamaktadır.
Dal darı 1 dönümde kaç kilo verir?
Bölgede dekara 400 kiloya kadar verim alınıyor.Darı hangi bölgede yetişir?
Darı Türkiye ülkesinde de yetiştirilmektedir. Bu ürün ülkemizde Karadeniz, Güney Doğu, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Marmara ve Ege bölgelerinde yetişmektedir. Koca darı denilen bu darı çeşidi ise ekmeğin ham maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu ürün daha çok Muğla ve Hatay illerinde yetişmektedir.
Darı ne zaman çıkar?
Mısırın ideal ekim zamanı ise toprak ısısının 10 derece olduğu zamanlardır. Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.
Mısır ekim zamanı ise Mart Nisan ve Mayıs aylarıdır. Bu aylar içinde mısır ekim zamanı tamamlandıktan iki hafta sonrada darı ekim zamanı gelmektedir. Dolayısıyla darı ekim zamanını da Mart, Nisan ve Mayıs ayları oluşturmaktadır.
Yerli mısır kaç sıra olur?
Besin olarak önemli bir yere sahip olmasının yanında bir çok alanda da kullanılan mısır bitkisinin, yerel olması için 8 sıralı olması gerektiği, bu sayının üzerindeki sıraya sahip mısırların hibrit veya daha ileriye gidilerek GDO’lu olduğu yönünde sık sık tartışmalara şahit oluyoruz.
Mısır’a ilk su ne zaman verilir?
Birinci ara çapası ve seyreltmeden sonra bitki boyu 10-15 cm olduğunda, 2. İkinci azotlu gübrenin verilmesinden sonra, 3. Tepe püskülü çıkarmadan 4-5 gün önce, 4. Süt olum devresinde tane doldurmayı sağlamak için sulama mutlaka yapılmalıdır.