AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dara nedir TDK?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dara nedir TDK?​

Türk Dil Kurumu “Dara” ile ilgili şu bilgileri veriyor: 1. isim Kabıyla birlikte tartılan bir nesnenin kabının ağırlığı. 2. isim Terazide dengeyi sağlamak için hafif gelen kefeye ağırlık olarak konulan taş, demir, çivi vb., abra. 3. isim İçinde yük taşınan aracın boş durumdaki ağırlığı.

Dara Türk ismi mi?​

Dara kökeni Arapçadan gelen bir isimdir. Aynı zamanda Türkiye’de yerleşik olarak kullanılan isimler arasında yer alır.
Dara Ermeni ismi mi?
Dara ismi Farsça kökenli bir isimdir.
Dara hesabı nasıl yapılır?
Dara, nesneyi tartacağımız kabın ağırlığıdır. Net kütle ise, nesnenin sadece kendisine ait olan ağırlığıdır. Net kütle ile daranın birleşimi bize brüt kütleyi verir. Brüt kütleyi net kütleden çıkartarak daranın ağırlığını bulabiliriz.

Dara Dusmek ne demek TDK?​

Dara düşmek ne demek TDK? Paraca sıkıntıya uğramak. 2. Sıkıntılı, tehlikeli bir durumla karşılaşmak.

Dara ismi Türkiye’de kaç kişide var?​

Dara isminin kökeni: Dara ismi Farsça kökenli bir isimdir. Türkiye’de 263 kişi Dara ismini kullanmaktadır.
Melina Ermeni ismi mi?
Melina Yunan kökenli bir kelimedir. Yunancada ‘bal’ anlamına gelen ‘Meli’ kelimesi kullanılmaktadır. Melina kelimesi de Meli’den türeyen bir kelime olarak bal anlamına gelmektedir.
Dara nasıl alınır?
Terazinin üzerinde ve içinde daha önceden dökülmüş madde varsa bir fırça yardımı ile temizlenir. ON-OFF düğmesine basılarak açılır. Tartım yapılırken kullanılacak objenin (kağıt, ependorf, beher vb.) TARE düğmesine basılarak darası alınır.

Bir kütleden dara çıkarılırsa ne kalır?​

Maddenin bulunduğu kabın kütlesi çıkartıldıktan sonra kalan kütle “Net Kütle” olarak adlandırılır. Brüt kütleden daranın çıkarılmasıyla bulunur.

Dara düş oldum ne demek?​

dara düş oldum. bir zaman gül için zara düş oldum. anlamı şöyleymiş: aile, toplum veya arkadaş çevresine karşı işlediğe kusurlar için hesap vermek zorunda kalmak, utanmak.

Geri