Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dar Dokuma isi nedir?

Editör

Yeni Üye

Dar Dokuma işi nedir?​

Dar kumaşlar, yapılarına ve kullanım yerlerine göre; kolon, bank, şerit, lastik, kordon olarak adlandırılan, 0,5 cm’den 50 cm’ye kadar genişlikte dokunarak ya da örülerek elde edilen eni dar kumaşlardır. Dokuma şerit olarak da bilinmektedir.

Tekstilde şerit nedir?​

Tekstilde şerit nedir?
Şerit iplik; poliamid, polyester ve polietilen gibi sentetik polimerlerden üretilen ince, dar ve şerit benzeri film halindeki ipliklerdir. Şerit iplik üretimi; teknik uygulamalar için 20-40 mm genişlikte ve 60-100 µm kalınlıkta düz bir polimerik plaka veya filmin kesilmesiyle gerçekleştirilir.

Dar dokuma operatörü ne iş yapar?​

Dar dokuma operatörü ne iş yapar?
Dokuma operatörü; dokuma için kullanılan cihazların ayarını yaparken bir yandan da kopan çözgü ipliklerini bağlayan meslek çalışanıdır. Dokuma operatörü dokuma makinesinde dokunan kumaş topunu da keserek dokunan kumaşı bir sonraki aşama için hazırlar.

Dokumacılar ne iş yapar?​

Dokuma makinesini üretime hazırlayan, dokuma makinelerini besleyen, ayarı yapılmış makinelerde kumaş dokuyan, atkı iplik sarfiyatını takip eden, kopan çözgü ve atkı ipliklerini bağlayan, dokunması biten kumaş topunun kesilip bir sonraki işleme götürme bilgi ve becerisine sahip kişidir.

Fibrilize ne demek?​

Fibrilize ne demek?
Fibrilize, moniflament iplerin daha yumuşak olamsı ve iyi büküm alması için yapılan ekstra işlemdir.

Dokuma maaşları ne kadar?​

Dokuma maaşları ne kadar?
2021 Dokuma Makineleri Operatörü, Dokumacı Maaşları Dokuma Makineleri Operatörü, Dokumacı maaşı ortalama aylık 3.460 – TL’dir. En düşük maaşı 2.926 -TL, En yüksek ise 5.100 – TL’dir.

Dokuma bölümü ne iş yapar?​

En az ilkokul mezunu olup dokuma operatörlüğü üzerine eğitim alan kişiler dokuma operatörü olarak çalışabilir. Dokuma operatörü kumaşların dokuma işlemi için hazırlanması, dokuma makinelerinin ayarlanması gibi görevleri yerine getirir.

Devereci ne iş yapar?​

Devereci ne iş yapar?
Aşağıdaki hastalıklar devereci (çözgü ipliğini saran makineyi işleten-tekstil) için meslek hastalığı olabilir: Alerjik rinit. Astım. Q ateşi.

Monofilament iplik ne demek?​

Monofilament iplik ne demek?
Monofilament iplik, çapı 100-2000 µm (0,1-2,0 mm) arasında değişen ve tek bir filamentten oluşan ipliktir. Filamentin enine kesiti, son kullanım alanına göre yuvarlak, profilli veya boşluklu olabilir. Lifin enine kesiti ipliğin özelliklerini etkiler.

Dokuma operatörü nasıl olunur?​

Dokuma operatörü eğitimlerine başvurabilmeniz için en az ilkokul mezunu olmanız gerekir. Eğitimler genellikle Halk Eğitim Merkezlerinde verilir. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifika verilir. Eğitim süresi 40 ile 80 saat arasında değişiklik gösterir.

Monofilament kumaş nedir?​

Monofilament kumaş nedir?

Monofilament kumaş, tek başına bir filamentten oluşturulan kumaş türüdür. Bu filamentler genellikle polyester, naylon veya benzer sentetik malzemelerden üretilir. Monofilament kumaşlar genellikle hafif, dayanıklı ve esnek yapılarıyla bilinirler. Bu tür kumaşlar genellikle havalandırma, filtreleme, tarım ağları, teknik tekstiller gibi çeşitli uygulamalarda kullanılır. Ayrıca, bazı spor ekipmanları ve kıyafetlerde de monofilament kumaşlar tercih edilebilir.

Geri