Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dar baglamli kultur ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dar bağlamlı kültür ne demek?​

Geniş Bağlamlı • Dar Bağlamlı olarak ikiye ayrılır; Page 5 • Dar Bağlamlı Kültürler: Kendileri için önemli olan bilgileri biriktirir ve benzer alanda gelen enformasyonun güncel olan kısmını alarak bunlarla birleştirip anlamlandırır.

Yüksek bağlamın hakim olduğu kültürler daha çok neye dayanır?​

Würtz (2005: 280) çalışmasında, güç mesafesinin yüksek olduğu, hiyerarşik yapıların, otoriter liderlerin ve eşitsizliğin olduğu örgüt kültürlerinde yüksek bağlamlı iletişimin daha çok görüleceğini belirtmiştir.
Düşük bağlamlı kültür ne demek?
Düşük Bağlamlı Kültür ve İletişim Düşük bağlamlı iletişim, iletilecek mesajın çoğunluğu sözcüklerle açıkça iletilir. Bu kültürler neredeyse tamamen iletişimde sözlü mesaja dayanır ve çevreyi genellikle ek bir anlam için taramazlar. Fiziksel ve sosyal çevreden sıklıkla etkilenmezler.

Enformasyon sistemleri kuramı nedir?​

İnsanın algılama, anlamlandırma ve eyleme geçme serüvenini mantık düzlemine oturtarak açıklayan, farkındalık yaratıcı bir metin.

Geniş güç aralığı nedir?​

Geniş güç aralığı ise Asya ülkelerinde görülür. Zayıf olanlar otoriteyi kabullenirler ve sorgulamazlar. Hiyerarşiye uyarlar. Askeri düzen geniş güç aralığı olan bir düzendir.
Yüksek kontekst kültürü nedir?
Yüksek bağlamlı kültürler ima kültürleridir. Burada düşünceler, açık açık ifade edilmek yerine ima edilerek aktarılmaya çalışılır. Sözlü mesajda çok az bilgi iletilir ve kelimeler yerine beden dili daha önem kazanır. Yüksek bağlamlı kültürlerde belirli bir isteğe doğrudan “hayır” demek kabul edilmeyebilir.
İnsanın algılama, anlamlandırma ve eyleme geçme serüvenini mantık düzlemine oturtarak açıklayan, farkındalık yaratıcı bir metin. Biliyorsunuz ki iletişim, karşılıklı enformasyon alışverişidir.
Kültürlerarası iletişim kuramları bağlamında Edward Hall’ün “Enformasyon Sistemleri Kuramı”, Geert Hofstede’nin “Kültürel Boyutlar Kuramı” ve Florence Kluckhohn ile Fred Strodbeck’in “Değer Yönelimleri Kuramı”nı ele alacağız.
 
Geri
Üst