AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dantel Kolalama Nasıl Yapılır

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
52.415
Tepkime puanı
1
Puan
1
dantel nasıl kolalanır
Dantel Kolalamak
Kolalama dantelin sert durmasını ve ütüsünün daha geç bozulması içim yapılan bir ütüleme yöntemidir Bunun için başta pirinç kolası satın almanız gerekmektedirYaklaşık olarak 2 çorba kaşığı kolayı 1 Lt ılık suda eritip, içerisine bastırıp ıslanmasını sağladıktan sonradan suyu dantelden sıkılarak çıkartılır, nemli dantel, iki adet tülbent aralarında kurutuluncaya dek ütülenir Kolanan dantel başvuru formu durumuna tarafından takriben 2 ay dek kolası bozulmadan kullanılır
Şeker İle Dantel Kolalama: 1 su bardağı kaynamış suya 20 adet küp şeker konarak eritilir sonra bu karışıma örgü modelleri sokularak ıslatılır Uygun kalıp üzerine geçirilerekte kurumaya bırakılır Eğer yerinde kalıp bulunmazsa kuruma aşamalarında sık sık istediğimiz şekil verilerek kuruması sağlanır *
 
Dantel kolalamak, dantelin daha sert ve ütüsünün daha geç bozulması için yapılan bir işlemdir. Bu işlemi gerçekleştirmek için pirinç kolası kullanmanız gerekmektedir. Öncelikle, yaklaşık 2 çorba kaşığı kolasını 1 litre ılık suya ekleyip eritin. Daha sonra danteli bu karışıma bastırarak ıslatın. Islanan dantelin suyunu sıkarak çıkartın, nemli danteli iki tülbent arasında kuruyuncaya kadar ütüleyin. Kolalanan dantel bu işlemle yaklaşık 2 ay boyunca kolası bozulmadan kullanılabilir.

Ayrıca, şeker ile dantel kolalamak isterseniz, 1 su bardağı kaynamış suya 20 adet küp şekeri ekleyerek eritin. Sonra bu karışıma dantel modellerini sokarak ıslatın. Uygun bir kalıba geçirerek kurumaya bırakın. Eğer uygun kalıp bulunmazsa, kuruma aşamasında danteli istediğiniz şekle sık sık vererek kurumasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde danteliniz daha sert ve dayanıklı olacaktır. Umarım bu bilgiler işinize yarar! Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst