AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Danismanlik yasal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Danışmanlık yasal mı?​

Ülkemizde bulunan tüm şirketler gibi Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi olan danışmanlık kurumudur. Türk Hukuk sistemimizde yıllardan beri var olan ve tamamen yasal olan şirketlerdir.
Hangi alanda danışmanlık olur?
HANGİ ALANLARDA DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINABİLİR?
Lise sonrası eğitim danışmanlığı nasıl olunur?
Nasıl Eğitim Danışmanı Olunur? Eğitim danışmanı olmak için, en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Çeşitli kurumların verdiği eğitim danışmanı ilanına başvurmak yeterlidir.

Aile danışmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Aile danışmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık belli başlı lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunlar içerisinde psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da hemşirelik ve tıp ve çocuk gelişime gibi bölümler öne çıkmaktadır.
Yasal danışmanlık nasıl kalkar?
Fiil ehliyetinin yeniden kazanılması, ilânın yapılmasına bağlı değildir.” TMK m. 477/III hükmü gereğince “Yasal danışmanlık, vesayetin kaldırılmasına ilişkin hükümler uyarınca vesayet makamının kararıyla sona erer.”
Kendisine yasal danışman atanan kişi ne yapabilir?
Ödünç verme ve alma, Ana parayı alma, Bağışlama, Kambiyo taahhüdü altına girme, Kefil olma, Aynı koşullar altında bir kimsenin mal varlığını yönetme yetkisi, gelirlerinde dilediği gibi tasarruf hakkı saklı kalmak üzere kaldırılabilir.
Danışman öğretmen ne yapar?
Danışman Öğretmen; okulda öğrencinin derslerdeki gelişimini, motivasyonunu, devam ve devamsızlığını izleyen,başarısını arttırmasına yardımcı olan, öğretmenleri, arkadaşları, aile ile ilişkileri ve sosyal yaşantısını tanıyan, öğrencinin gereksinimi olan durumlarda ona destek veren kişidir.
Danışmanlık almak ne demek?
Özel bir alanda uzmanlaşmış kişi veya kişilerin sahip oldukları bilgi ve becerileri belirli bir zaman zarfında hizmet verdikleri kuruluşa tanımlanmış iş tarifine uygun bir şekilde aktarması işine danışmanlık denir.

Danışmanlık Belgesi nasıl alınır?​

Aile danışmanlığı sertifikası almayı isteyenler, ön şartların olması durumunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veren kurumlara kayıt olmalıdır. Aile danışmanlığı eğitimi için kayıt olan öğrenciler 450 saatlik eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimin 300 saati teorik derslerden oluşmaktadır.
Danışma personeli ne demek?
Danışma Görevlisi, bir kurum ya da ofise gittiğiniz zaman sizi ilk karşılayan, sorularınıza yanıt veren kişidir. Kurum içerisindeki zaman yönetiminden sorumlu olan kişiler, konukları da karşılar. Evrak takibi ile ilgilenip ofis araç ve gereçlerinin kullanımını da gerçekleştirirler.
CEO ofis uzmanı ne iş yapar?
CEO Office ekibi, şirketin vizyonu çerçevesinde belirlenmiş projelerden bir kısmının koordinasyonunda yer alır. Ekip, projenin belirlenen kararlara uygun yönetildiğinden emin olur, farklı paydaşlarla iş birliği halinde iletişimini güçlü tutar ve üst yönetime raporlar.

CEO olmak için ne yapmak gerekir?​

Çalıştığı alanda tecrübe edinmiş kişiler terfi alarak CEO olur. CEO olmak için belli bir bölümden mezun olma şartı yoktur. CEO, genel müdürden üst seviyededir ve şirketin genel olarak bütün idari faaliyetleriyle ilgilenir. CEO kelimesinin açılımı chief executive officer şeklindedir ve kelime anlamı ise baş yöneticidir.

Geri