- Konu Yazar
Danışmanlık tedbirleri nelerdir?
Danışmanlık tedbiri, çocuğun bakımından sorumlu olan kimselere çocuk yetiştirme konusunda; çocuklara da eğitim ve gelişimleri ile ilgili sorunlarının çözümünde yol göstermeye yönelik rehberlik tedbirleridir.Danışmanlık tedbiri ücreti ne kadar?
PDR yönetmeliği görev tanımlamaları dışında farklı bakanlığın görevidir ve fazladan verilmektedir, ek iş yüküdür. Bu görev için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve diğer bakanlıklardaki personele aylık ortalama 170 TL ücret ödenmektedir.
Danışmanlık nedir nasıl yapılır?
Danışmanlığın tanımı en sade şekliyle “özel bir alanda uzmanlaşmış kişi veya kurumların sahip olduğu bilgi ve beceriyi belirli bir zaman çerçevesinde hizmet verdiği kuruluşa aktarması” olarak yapılabilir.
Danışmanlık tedbiri kararı nasıl uygulanır?
MADDE 5 – (1) Danışmanlık tedbirleri; a) Çocuğun ailesi yanında korunmasını sağlamak veya çocuk hakkında verilen tedbir kararlarının uygulanması sırasında onu ve bakımından sorumlu olan kimseleri desteklemek ya da uygulanması muhtemel tedbirler hakkında bilgilendirmek amacıyla uygulanır.Danışmanlık tedbiri kim uygular?
Danışmanlık tedbirinin uygulanmasından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB), MEB ve yerel yönetimler sorumludur. Danışmanlık hizmeti, kurumlarda görevli sosyal çalışma görevlileri ile alanında mesleki eğitim almış görevlilerce yürütülür.
Eğitim danismanlik tedbiri nedir?
Bu şekilde eğitim alamayan çocukların evde eğitim almalarına, özel eğitim alması gereken çocukların ihtiyaçlarına göre eğitim kurumuna devamına, ailelerine veya öğretmenlerine ve personeline, bir meslek veya sanat edindirmek için kursa gitmesine yönelik uygulanan tedbirlere eğitim tedbirleri adı verilmektedir.
Danışmanlık tedbiri raporu nereye gönderilir?
Kapalı zarf içerisinde, zarf üzerinde üst yazı ile Okul/Kurum Müdürü – İlçe MEM – İl MEM ve Mahkeme silsilesi ile gönderilecek. Danışmanlık Tedbiri Rapor Formatı 11. Maddede mevcuttur . Planın nasıl doldurulacağı açıklamalarıyla 11.1 maddesin de mevcuttur.Danışmanlık tedbir kararı var ne demek?
Danışmanlık Tedbiri: Çocuğun bakımından sorumlu olan kimselere çocuk yetiştirme konusunda; çocuklara da eğitim ve gelişimleri ile ilgili sorunların çözümünde yol göstermeye yönelik tedbirdir.
Danışmanlık tedbir kararını kim verir?
Asliye Hukuk Mahkemeleri ya da aile tarafından verilen karar doğrultusunda, herhangi bir suça sürüklenmiş olan çocukların yeniden suça karışmaması için desteklenmesi amacıyla alınan tedbirlere danışmanlık tedbiri adı verilir. Bu karar, çocuk ailesinin yanındayken uygulanabilir.
Eğitim tedbir kararını kim uygular?
Eğitim tedbiri uygulamaları okul müdürü ve müdür yardımcının sorumluluğunda olmaktadır. Ayrıca okul içerisinde başka bir personele bu görevin verilmesi veya sevk edilmesi yönetmeliğe uygun olmamaktadır.Danışmanlık tedbir kararı var mı ne demek?
Danışmanlık tedbiri raporu nasıl yapılır?