Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Danismanlik tedbiri ne zaman kalkar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Danışmanlık tedbiri ne zaman kalkar?​

h) Danışmanlık hizmeti, danışmanın, bu tedbirde istenen amaca ulaşıldığına dair raporu üzerine mahkeme veya çocuk hâkiminin vereceği kararla sona erer.

Eğitim tedbirini kim yapar?​

Eğitim tedbiri, Millî Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili birimleri tarafından yerine getirilir.

Eğitim tedbirini kim yürütür?​

Eğitim tedbirini kim yürütür?
Eğitim tedbiri uygulamaları okul müdürü ve müdür yardımcının sorumluluğunda olmaktadır. Ayrıca okul içerisinde başka bir personele bu görevin verilmesi veya sevk edilmesi yönetmeliğe uygun olmamaktadır.

Koruyucu tedbir kararı nedir?​

Koruyucu tedbir kararı nedir?
Koruyucu ve Önleyici Tedbir Kararları “Önleyici tedbir kararı”, kanunda belirtilen merciler tarafından şiddet uygulayan veya uygulama tehlikesi bulunan kişi hakkında, “koruyucu tedbir kararı” da korunan kişi hakkında olayın niteliği dikkate alınarak hükmedilecek tedbirlere ilişkin kararı ifade ediyor.

Danışmanlık tedbiri ne kadar sürer?​

(5) Danışmanlık tedbiri, hizmetin niteliğine göre haftalık ya da onbeş günlük periyotlarla uygulanmalı, asgari sekiz seans yapılmalıdır. Bu süre sonunda tedbirin devamı konusunda karar verilmelidir.

Eğitim tedbir kararı ne zaman kalkar?​

(3) Tedbirin uygulanması, onsekiz yaşın doldurulmasıyla ayrıca bir karara gerek kalmaksızın kendiliğinden sona erer. Ancak hâkim, eğitim ve öğrenimine devam edebilmesi için ve çocuğun rızası alınmak suretiyle tedbirin uygulanmasına belli bir süre daha devam edilmesine karar verebilir.

RAM resmi tedbir kararı nedir?​

RAM resmi tedbir kararı nedir?
Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından eğitsel değerlendirme, tanılama ve incelemeye alınan öğrenci ile ilgili Özel Eğitim Kararı, bir tür “Resmi Tedbir Kararı” niteliğindedir. RAM Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu raporu ile birlikte dosyayı kendiliğinden İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu’na gönderir.

Danışmanlık ve eğitim tedbir kararı nedir?​

Danışmanlık ve eğitim tedbir kararı nedir?
MADDE 12 – (1) Danışmanlık tedbiri, çocuğun bakımından sorumlu olan kimselere çocuk yetiştirme konusunda; çocuklara da eğitim ve gelişimleri ile ilgili sorunlarının çözümünde yol göstermeye yönelik rehberlik tedbirleridir.

Danışmanlık tedbiri, danışmanın istenen amaca ulaşıldığına dair raporu üzerine mahkeme veya çocuk hâkiminin vereceği kararla sona erer. Danışmanlık hizmeti, çocuğun bakımından sorumlu olan kimselere çocuk yetiştirme konusunda rehberlik yapmayı ve çocuklara eğitim ve gelişimleri ile ilgili sorunların çözümünde yol göstermeyi amaçlar.

Eğitim tedbiri ise Millî Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından yerine getirilir. Eğitim tedbirini uygulamakla sorumlu olanlar ise okul müdürü ve müdür yardımcısıdır. Yönetmelik gereği, bu görevin başka bir personele verilmesi veya sevk edilmesi uygun değildir.

Koruyucu tedbir kararı ise kanunda belirtilen merciler tarafından, şiddet uygulayan veya uygulama tehlikesi bulunan kişi hakkında alınan önleyici tedbir kararı ve korunan kişi hakkında olayın niteliğine göre verilen tedbirlerin kararını ifade eder.

Eğitim tedbir kararı ise onsekiz yaşın doldurulmasıyla birlikte kendiliğinden sona erer, ancak hâkim çocuğun eğitimine devam etmesi için ve çocuğun rızası alınarak belirli bir süre daha tedbirin devam etmesine karar verebilir. RAM resmi tedbir kararı da özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ile birlikte öğrencinin dosyasını İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu'na gönderme işlemidir.

Geri