AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Danisman olmak icin ne yapmak gerekir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.881
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Danışman olmak için ne yapmak gerekir?​

Nasıl Kurumsal Danışman Olunur? Kurumsal danışmanlık için üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olunması gerekir. Lisans eğitiminin yanı sıra kişilerin sosyal hayatlarında da kendilerini geliştirmiş olmaları beklenir.

Devlette aile danışmanı nasıl olunur?​

Devlette aile danışmanı nasıl olunur?
Aile Danışmanı Nasıl Olunur? Aile danışmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık belli başlı lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunlar içerisinde psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da hemşirelik ve tıp ve çocuk gelişime gibi bölümler öne çıkmaktadır.

PDR okuyanlar ne kadar maaş alır?​

PDR okuyanlar ne kadar maaş alır?
2022 Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) Maaşları Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı ortalama aylık 8689 _TL’dir. En düşük Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 13125 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.

PDR bölümünü kimler okumalı?​

PDR bölümünden mezun olanlar devlet okullarında ve özel okullarda “Rehber Öğretmen” olarak veya Rehberlik Araştırma Merkezlerinde çalışabilirler. Eğitim alanı dışında; Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi kurumlarda da çalışabilme imkânları vardır.

Danışman olmak için ne mezunu olmak gerekir?​

Danışman olmak için ne mezunu olmak gerekir?
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık (PDR) bölümü, Eşit ağırlık (EA) puan türünde dört yıllık eğitim veren lisans bölümüdür. Rehberlik ve psikolojik danışman olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren psikolojik danışmanlık ve rehberlik veya psikoloji bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?
Danışman olmak için bir bölüm kısıtlamamız yok. Mühendislik, İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerden mezun olan arkadaşlarımız var. Bize göre bu meslekte çalışmak için meraklı olmak daha önemli.
Devlet memuru aile danışmanlığı yapabilir mi?​
(2) Merkezler, ihtiyaç durumuna göre zorunlu personele ek olarak sağlık, hukuk ve benzeri konularda danışmanlık hizmetlerini yürütecek personel çalıştırabilir veya bu konularda hizmet satın alabilirler. (3) İl müdürlüğünce onaylanan aile danışmanı dışında, herhangi bir kişi aile danışmanı olarak çalıştırılamaz.

Aile danışmanı hangi kurumlarda çalışır?​

Aile danışmanı hangi kurumlarda çalışır?
Aile danışmanı çalışma alanları şu şekilde sıralanabilir:
- Kadın ve aile sağlığı merkezleri.
- Rehabilitasyon merkezleri.
- Psikolojik danışmanlık merkezleri.
- Bakanlıkların il merkez müdürlükleri.
- Belediyeler.
- Aile mahkemeleri (bilirkişi danışmanı pozisyonunda)

PDR devlette ne kadar maaş alır?​

PDR devlette ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Rehberlik ve Psikolojik Danışman | 4.250 | 5.420

Neden PDR okumak istiyorum?​

Sorgulamaya ve insanı anlamaya dönük, iletişimin önemli olduğu bir alan olması sebebiyle psikolojiye karşı ilginiz derslerinizdeki başarıyı etkileyecektir. Ruh sağlığı konusunda anormalin ne olduğunu öğrenmekle birlikte sorunları olan normal insanlara nasıl yardımcı olabileceğinizi zamanla öğreniyorsunuz.

PDR de hangi meslekler var?​

PDR de hangi meslekler var?

Danışmanlık Hangi bölüm?​

Danışmanlık Hangi bölüm?
Üniversitelerdeki rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü dört yıllık lisans eğitimi vermektedir. Bu bölümden mezun olan başarılı öğrencilere ise “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans Diploması” verilir.

Lise sonrası eğitim danışmanı nasıl olunur?​

Nasıl Eğitim Danışmanı Olunur? Eğitim danışmanı olmak için, en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Çeşitli kurumların verdiği eğitim danışmanı ilanına başvurmak yeterlidir.

Kimler yönetim danışmanı olabilir?​

Kimler yönetim danışmanı olabilir?
Üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nden mezun olan kişiler yönetim danışmanı olarak çalışabilir. Bu bölümde eğitim almayıp sertifika programlarına katılarak da yönetim danışmanı olarak çalışılabilir.

CEO danışmanı ne iş yapar?​

CEO danışmanı ne iş yapar?
Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Yönetim danışmanları, görev yaptıkları iş yerlerinde büyümeyi en üst düzeye çıkarma, nesnel tavsiyelerde bulunma ve değer kazandırma gibi görevlerden sorumludur. İşletme becerilerini kullanır ve gerekli alanlarda uzmanlıklarını ortaya koyarlar.
Hangi mesleklerin maaşı yüksek?​
Türkiye’de En Çok Para Kazandıran Meslekler
- Noterlik.
- Yazılım mühendisliği.
- Sigorta uzmanlığı
- Eczacılık.
- Avukatlık.
- Pilotluk.
- Doktorluk.
- Yönetim danışmanlığı olarak sıralanabilmektedir.

Danışmanlık şirketi nasıl kurulur?​

Danışmanlık şirketi nasıl kurulur?
Danışmanlık şirket kurmak için tecrübeli ve uzman bir ekipten destek almak gerekir….Danışmanlık şirketi kurmak için gerekli belgeler şunlardır:
- Vergi levhası
- İşyeri açma ruhsatı
- Kimlik fotokopisi.
- Üç adet vesikalık fotoğrafı
- İş yeri kira sözleşmesi veya stopajdan muaf olmak için sanal ofis üyelik sözleşmesi.

Danışman öğretmen ne yapar?​

Danışman öğretmen ne yapar?
Danışman Öğretmen; okulda öğrencinin derslerdeki gelişimini, motivasyonunu, devam ve devamsızlığını izleyen,başarısını arttırmasına yardımcı olan, öğretmenleri, arkadaşları, aile ile ilişkileri ve sosyal yaşantısını tanıyan, öğrencinin gereksinimi olan durumlarda ona destek veren kişidir.

Aile danışmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Aile danışmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık belli başlı lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunlar içerisinde psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da hemşirelik ve tıp ve çocuk gelişime gibi bölümler öne çıkmaktadır.

Danışmanın önemi nedir?​

Danışmanın önemi nedir?
İstişare; herhangi bir konuda doğruya ulaşmak veya yaklaşmak için ehline sormak, danışmak, görüş alışverişinde bulunmak, fikir almak ve birlikte karar vermektir. İstişarede asıl hedef; hakikatin gerçekleşmesi, netleşip ortaya çıkmasıdır. İnsan başkalarına muhtaç bir varlıktır.

CEO ofis uzmanı ne iş yapar?​

CEO ofis uzmanı ne iş yapar?
CEO Office ekibi, şirketin vizyonu çerçevesinde belirlenmiş projelerden bir kısmının koordinasyonunda yer alır. Ekip, projenin belirlenen kararlara uygun yönetildiğinden emin olur, farklı paydaşlarla iş birliği halinde iletişimini güçlü tutar ve üst yönetime raporlar.

CEO kapsamı nedir?​

CEO, icra yetkilerini elinde bulunduran tüm yöneticilerin başıdır. İcrayı yönetir, yönlendirir, koordine eder. Yönetim kurulu nezdinde icrayı temsil eder; icra adına yönetim kuruluna hesap verir. Bu noktada, CEO’nun gerek şirket içinde gerek şirket dışında sahip olduğu başat role değinmek gerekir.

Hidrolog nedir maaşları?​

Hidrolog nedir maaşları?
2021 yılı itibari ile hidrolog unvanı ile yerel idarelerde görevlendirilen personele ödenen maaşlar şu şekildedir:1/1 dereceye sahip bir hidrolog 4000 TL maaş almakla birlikte hizmet yılı ve dereye göre en yüksek 5100 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
 
Danışman olmak isteyenler için belirli bölümlerden mezun olmak önemlidir. Kurumsal danışman olmak isteyenler için Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat gibi bölümler tercih edilebilir. Devlette aile danışmanı olmak isteyenler ise genellikle psikoloji, sosyal hizmet, rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi bölümlerden mezun olabilirler.

PDR (Pedagojik Formasyon) alanında eğitim alanların maaşları ise ortalama 8689 TL civarındadır. Bunun yanı sıra, PDR bölümünden mezun olanlar devlet okullarında "Rehber Öğretmen" olarak veya Rehberlik Araştırma Merkezlerinde çalışabilirler. Ayrıca Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlarda da iş imkânları mevcuttur.

Rehberlik ve psikolojik danışman olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren psikolojik danışmanlık ve rehberlik veya psikoloji bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Danışmanlık mesleğine yönelik bir bölüm kısıtlaması olmamakla birlikte meraklı ve iletişim becerilerine sahip olmak önemlidir.

Aile danışmanları, kadın ve aile sağlığı merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, psikolojik danışmanlık merkezleri, belediyeler ve aile mahkemeleri gibi kurumlarda çalışabilirler. Maaşları ise genellikle devlet memurlarının aldığı maaşlara benzer şekilde belirlenir.

Danışmanlık alanındaki önemli mesleklerden biri de CEO danışmanlığıdır. Yönetim danışmanları, şirketlerde büyümeyi en üst düzeye çıkararak nesnel tavsiyelerde bulunma ve değer katma gibi görevler üstlenirler.

Danışmanlık şirketi kurmak isteyenler için ise belirli belgeler gerekmektedir. Vergi levhası, işyeri açma ruhsatı, kimlik fotokopisi gibi belgelerin sağlanması önemlidir. Danışmanlık şirketi kurmak için tecrübeli bir ekip ve uzman desteği önemlidir.

Danışmanlık alanındaki meslekler, danışmanlık şirketlerinin kurulması, danışman öğretmenlik ve diğer danışmanlık görevleri hakkında detaylı bilgiler verilebilir. Bu bilgiler ışığında, danışmanlık alanında kariyer yapmak isteyenlerin gerekli adımları atması gerektiği vurgulanabilir.
 
Geri
Üst