Danisman hoca nasil secilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Danışman hoca nasıl seçilir?​

Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.

Yüksek lisans danışman hoca ne demek?​

Danışman hoca araştırmanın yolunda gittiğinden sorumlu kişi değildir. Sadece akıl danışılıp tecrübelerinden faydalanılacak, uzman olduğu alanda tavsiye vermek ve yapılan araştırmanın akademik nitelik taşıdığından emin olmak için sürecin takipçisi olması için başvurulacak kişidir.
Doktora unvanı nasıl alınır?
Doktora yapmaya hak kazanan kişi doktora yeterlilik sınavına girer. Daha sonra tez önerisini sunarak tez döneminde tezini hazırlar. Doktoranın son aşaması olan tezin savunulması safhasıdır. Bu aşamayı da başarı ile bitiren kimseye komite tarafından doktora unvanı verilir.
Neden doktor olmaliyiz?
Güvenli bir finansal gelecek garantisi verir. Doktor olmanın en çekici yanlarından biri kuşkusuz sahip olacağınız yüksek maaşlar olacaktır. Doktor maaşları, dünyanın her yerinde en çok kazanan meslek gruplarını barındırır ve istikrarlı istihdam seçenekleriyle de pek çok öğrenci tarafından tercih edilir.

Üniversitede danışman hoca nasıl bulunur?​

Akademik Danışmanımı Nasıl Öğrenebilirim
- İlk olarak akademik danışman size okullar açıldıktan sonra lazım olacak.
- Okullar açıldıktan sonra okula gittiğinizde bulunduğunuz bölümün katında ya da giriş kapısındaki panolarda Akademik Danışmanların ismi yazar.

Danışman hoca görevi nedir?​

Danışman, öğrenciye üniversite hayatına uyum, akademik konularda rehberlik ve kariyer planlaması gibi çeşitli konularda yardımcı olur. Akademik danışmanınız ÖBİKAS kayıt sisteminde belirtilmiştir. Danışman öğrencinin ders kayıtlarını takip ederek onay verir. Akademik ders kayıtları danışman onayından sonra kesinleşir.
Danışman hoca nasıl değiştirilir?
Danışman değişiklik için izlenecek yol; Öğrencilerimiz Form 0046 Danışmanlıktan ayrılma dilekçesi ve Form 0047 Tez Danışmanı Değişikliği Dilekçesi ile başvurulur. İmzaları tamamlanan formlar Enstitümüze teslim edilir.
Üniversite danışman hoca kimdir?
AKADEMİK DANIŞMANLIK Danışman, öğrenciye üniversite hayatına uyum, akademik konularda rehberlik ve kariyer planlaması gibi çeşitli konularda yardımcı olur. Akademik danışmanınız ÖBİKAS kayıt sisteminde belirtilmiştir. Danışman öğrencinin ders kayıtlarını takip ederek onay verir.
Öğrenci veya danışmanın talebi halinde danışman değişikliği altı aydan önce de yapılabilir. İstifa eden, altı aydan fazla süreyle Üniversite dışında başka bir kurumda görevlendirilen veya kadrosuyla geçen ve emekli olan öğretim üyesinin danışmanlığı kendiliğinden sona erer.
(Değişik cümle:RG-1/3/2017-29994) İkinci tez danışmanı üniversite kadrosu dışından da doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip kişilerden olabilir. (2) Danışman, nitelikleri ilgili senato tarafından belirlenen öğretim üyeleri ile doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.
Dr öğretim üyesi doktora danışmanı olabilir mi?
Diğer taraftan, 9 Mayıs 2008 yılında bir yükseköğretim kurumuna YÖK tarafından verilen görüşte ise doçent unvanına sahip fakat araştırma görevlisi olarak çalışan kişilerin yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışmanlık yapabileceği belirtilmiştir.
Doktorada danışman ne zaman atanır?
Akademik Danışman Atama / Değiştirme Tez danışmanı, Üniversite kadrosundan doktoralı öğretim üyeleri arasından ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından Yüksek Lisans programlarında en geç birinci yarıyılın sonuna kadar, doktora programlarında en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar atanır.

Öğrenci danışmanı kimdir?​

Eğitim danışmanı; özel eğitim kurumlarında veli ve öğrenciler ile iletişime geçerek, onlara kurumu tanıtıp sağlanacak eğitim hakkında bilgi verir. Bulunduğu kuruma öğrenci kazandırmak için çalışır. Öğrenciler ile profesyonel ilişki kurarak, çözüm önerileri üretir.

4006 için kaç öğrenci?​

Fuar kapsamında sergilenecek bir projede en fazla 5 danışman öğretmen ile 20 öğrenci görev alabilir. Bir proje için görev verilebilecek kişi sayısı en fazla 25 kişidir.

Geri