Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Danisman degisikligi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Danışman değişikliği nasıl yapılır?​

(4) Danışman değişikliği, öğrencinin ve/veya danışmanın yazılı başvurusu üzerine danışman öğretim üyelerinin, program yürütme kurulunun ve enstitü anabilim dalı başkanının görüşü alınarak enstitü yönetim kurulu kararı ile yapılır.

Tez danışman değişikliği ne zaman yapılır?​

Yarıyıl başlangıç tarihlerinden 1 ay öncesinde Danışman Değişikliği Öneri Formunun (Doktora, Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans) doldurularak Anabilim Dalı Başkanlığına teslim edilmesi ve Anabilim Dalının uygun görmesi halinde EYK’nın onayıyla danışman değişikliğinizi yapabilirsiniz.
Tez önerisi ne zaman verilir Ankara Üniversitesi?
Derslerini tamamlayan öğrenci en geç üç ay içinde tez önerisini enstitüye sunar.
Danışman hoca ne demek?
Üniversitemizde eğitim gören her öğrenciye bağlı olduğu bölüm öğretim üyelerinden biri akademik danışman olarak atanır. Danışman, öğrenciye üniversite hayatına uyum, akademik konularda rehberlik ve kariyer planlaması gibi çeşitli konularda yardımcı olur. Danışman öğrencinin ders kayıtlarını takip ederek onay verir.

Yüksek lisansta danışman hoca ne ise yarar?​

Danışman hoca araştırmanın yolunda gittiğinden sorumlu kişi değildir. Sadece akıl danışılıp tecrübelerinden faydalanılacak, uzman olduğu alanda tavsiye vermek ve yapılan araştırmanın akademik nitelik taşıdığından emin olmak için sürecin takipçisi olması için başvurulacak kişidir.

Tez önerisi en geç ne zaman verilir?​

Tez konusu formunu en son ne zaman getirebilirim? Yüksek Lisans Programlarında tez konusu danışman atandıktan sonra üç ay içinde, Doktora Programlarında ise tez önerisi yeterlilik sınavından sonra altı ay içinde bildirilmelidir.
Tez danışmanı ne yapar?
MADDE 10– Tez danışmanı, (2) Öğrencinin tez yazım sürecinde yazdıklarını denetler, düzenli görüşmeler yaparak öğrenciye yazdıkları hakkında geri bildirim verir. (3) Tezin etik kurallara ve tez yazım kılavuzuna uygun bir biçimde yazılması konusunda gerekli denetlemeleri yapar.
Yüksek lisans danışman ne işe yarar?

Tez önerisi en son ne zaman verilir?​

Tez öneri formu ne zaman verilir?​

Anabilim dalı, Tez Öneri Formunu akademik kurul kararı ile birlikte öğrencinin derslerini tamamladığı 2. yarıyılın sonunda, en geç 3. yarıyılın akademik takvimde belirtilen kayıt yenileme haftasında enstitüye gönderir.

Geri