AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Danisma Kurulu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Danisma Kurulu nedir?​

Danışma Kurulu; denetimli serbestlik, yardım ve koruma hizmetlerine ilişkin olarak danışma organı niteliğinde görev yapmaktadır. Danışma Kurulunun başkanı Bakan Yardımcısıdır. Danışma Kurulu; her takvim yılında en az bir defa, bakan yardımcısının uygun göreceği tarihte toplanır.
Danışma Kurulu ne iş yapar?
MADDE 5- (1) Danışma Kurulları, Üniversite ve üniversite birimlerinde iş dünyası ve diğer paydaşlar arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Üniversitemize ve ilgili birim, bölüm veya programlara çeşitli konularda tavsiye niteliğinde görüş ve öneri bildiren kurullardır.
Danışma Kurulu kimlerden oluşur?
MADDE 4 – (1) Danışma Kurulu, bu maddenin üçüncü fıkrası kapsamında Yönetim Kurulu tarafından beş yıllık süre için görevlendirilen beş üyeden oluşur. Danışma Kurulu üyelerinin görevlendirilmesinde, Kurulun uygun görüşü alınır. Görev süresi biten üyeler tekrar görevlendirilebilir.

Meclis Danışma Kurulu nedir?​

Danışma Kurulu TBMM Başkanı ya da görevlendireceği başkanvekili başkanlığında siyasi parti grup başkanları veya başkanvekillerinden oluşan; parti grupları arasında istişare yapılmasında ve Meclis çalışmalarının düzenlenmesinde önemli roller üstlenen kuruldur.
Şirketlerde Danışma Kurulu nedir?
Bir danışma kurulu için bağlayıcı olmayan stratejik tavsiyeler sağlayan bir kurumdur yönetim a şirket , kuruluş veya vakıf. Bir danışma kurulunun gayri resmi yapısı, yönetim kuruluna kıyasla yapı ve yönetim açısından daha fazla esneklik sağlar.
Merkez Danışma Kurulu kaç kişiden oluşur?
MADDE 12 – (1) Danışma Kurulu; Yönetim Kurulu tarafından Merkezin faaliyet alanlarında çalışan, tecrübesi olan, gerektiğinde bilgisine başvurulabilecek kişiler arasından seçilen, sekiz üye ve Müdür olmak üzere toplam dokuz kişiden oluşur. (2) Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi bir yıldır.

Merkez Danışma Kurulu nedir?​

MADDE 4- Merkez Danışma Kurulunun Görevleri şunlardır: a) Genel Müdürlükçe hazırlanan bütçe ile federasyonlar tarafından hazırlanan plan ve programları tetkik etmek, b) Genel Müdürlükçe hazırlanan yıllık çalışma programını tetkik ve tasdik etmek, c) Teşkilatı ilgilendiren yönetmelikleri hazırlamak, d) Federasyonların …
Bütçe kanunu ne zaman meclise sunulur?
Cumhurbaşkanı bütçe kanun teklifini, malî yılbaşından en az yetmişbeş gün önce, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Bütçe teklifi Bütçe Komisyonunda görüşülür. Komisyonun ellibeş gün içinde kabul edeceği metin Genel Kurulda görüşülür ve malî yılbaşına kadar karara bağlanır.

Geri