Danisan ve danisman nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Danışan ve danışman nedir?​

Psikolojik danışmayı tanımlamanın pek kolay olmadığını belirten Baloğlu ve Tan’a (1986, s.31) göre psikolojik danışma, “problemli kişi(danışan) ile onun kişisel probleminin çözümüne yardımcı olabilecek uzman kişi (danışman) arasında, problemin çözümüne dönük olarak kişi-kişiye ve yüz yüze cereyan eden psikolojik bir …

Danışan kime denir?​

Yaşadığı ve fark ettiği/etmediği ruhsal sorunlar, kendine ve ortamına dair sorular ile alakalı psikoterapiste başvuran ve buna dair ondan yardım talep eden kişidir.
PDR nasıl bir meslek?
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı öğrencilere çalışmaları boyunca teorik bilgi ve pratik eğitim sağlar. Programın amacı, bireylerin akademik, profesyonel, kişisel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır psikolojik danışmanlar üretmektir.
Uzman psikolojik danışman Nasıl Olunur?
Psikolojik Danışman Olmak İçin Hangi Bölümlerden Mezun Olmalıyız? Eşit ağırlık puan türünde bulunan 4 yıllık PDR bölümü ya da aynı puan türünde çoğunlukla tercih edilen Psikoloji bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.

PDR mezunu psikolog mu?​

Nitekim, lisans eğitiminin üstüne yüksek lisans ve gerekli diğer eğitimleri alan PDR mezunları Klinik Psikolog olabiliyor.

Psikolog olmak için PDR mi psikoloji mi?​

PDR mezunları psikolog unvanını kullanamamakta ‘Psikolojik Danışman’ unvanını kullanmaktadır ve psikolog unvanını kullanabilmeleri için yüksek lisans şarttır. Psikoloji lisans derslerinde patoloji/hastalık ile ilgili yoğun bilgi verilirken PDR de eğitim dersleri ön plana çıkmaktadır.
Danışan mı hasta mı?
Tıbbi yönü ve geçmişi olan uzmanlar görüşme yaptıkları insanları hastaları olarak görürken, diğer yönelimlere sahip uzmanlar danışanları olarak görebiliyor. Ya da uzmana başvuran kişi bir psikiyatrdan medikal bir tanı aldıysa da uzman tarafından “hasta” olarak tanımlanabiliyor.
Psikologa gelene ne denir?
psikoterapi gören kişi, terapist doktor ise hasta veya vaka, terapist (klinik) psikolog veya diğer terapi yapabilen meslek erbabındansa * danışan veya olgudur.

Geri