AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dana Saç Kavurma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dana Saç Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
1 -1,5 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
2 adet orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 adet domates
5 adet yeşil biber
Tuz
Karabiber
Eti Pişirirken
Etin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su
2 çay kaşığı tuz

Dana Saç Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı etimizi düdüklüye alıp suyunu salıp geri çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
Suyunu çekince üzerine 2 çay kaşığı tuz ve 2 parmak geçecek şekilde sıcak su döküp pişirmeye bırakalım. Her düdüklünün pişirme süresi farklıdır benim 30 dakikada pisti.
Saca sıvı yağ ve tereyağını alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve yeşil biberi ekleyip pembeleşene dek kavuralım ardından yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakikada bu şekilde kavurup pişen etimizin suyunu süzdürüp saca aktaralım.
Üzerine karabiber gezdirelim. Etin suyundan da 2 kepçe kadar döküp 5-6 dakika arası kısık ateşte pişmeye bırakalım.
5–6 dakika da böyle kavrulduktan sonra sac kavurmamız hazır. Yanında pirinç pilavı salata ayran veya sadece çay Afiyet olsun
Dana Saç Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst