AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dana Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dana Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır? Dana etli Elbasan tava yapmak için öncelikle dana eti doğranır ve sogan, biber, domates gibi malzemelerle birlikte kavrulur. Ardından patates ve baharatlar eklenerek karıştırılır ve tencereye alınır. Üzerine sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Elbasan tava servis edilmeden önce üzerine kaşar peyniri eklenerek erimesi sağlanır. Lezzetini artırmak için üzerine maydanoz serpilir ve sıcak olarak servis edilir. Dana etli Elbasan tava, Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biridir ve kolayca hazırlanabilir.
İçindekiler


Dana Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

Dana etli Elbasan tava, Türk mutfağına ait geleneksel bir yemektir. Pek çok kişi tarafından sevilen bu lezzetli yemeği evde kolayca yapabilirsiniz. İşte dana etli Elbasan tava yapmanız için gerekli malzemeler ve adımlar:


1. Dana Etli Elbasan Tava İçin Malzemeler

– 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)

– 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)

– 3 adet domates (rendelenmiş)

– 3 adet yeşil biber (uzunlamasına dilimlenmiş)

– 3 yemek kaşığı sıvı yağ

– Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)


2. Dana Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

– İlk olarak bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Ardından doğranmış soğanları ekleyip kavurun.

– Soğanlar pembeleştikten sonra dana etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

– Etler suyunu salıp çektikten sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi de ekleyip karıştırın.

– Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin ve ardından uzunlamasına dilimlenmiş yeşil biberleri ekleyin.

– Yeşil biberler de yumuşayıncaya kadar pişirin ve dana etli Elbasan tavanız hazır!


Dana Etli Elbasan Tava Servis Önerisi

Dana etli Elbasan tav


Dana Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

Dana Etli Elbasan Tava: Karanfil, tuz, soğan ve zeytinyağı ile pişirilir.
Dana eti: Tavaya alınır ve suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
Patates ve biber: Dilimlenerek dana etinin üzerine eklenir ve kızarana kadar pişirilir.
Domates ve biber salçası: Eklenir ve sosu hazırlanır.
Sos: Dana etli karışıma eklenir ve karıştırılarak pişirilir.


Dana Etli Elbasan Tava: Tavada kısık ateşte pişirilen dana eti ile yapılır.
Kekik, karabiber ve pul biber: Dana etli karışıma eklenerek lezzet katılır.
Limonsuyu: Dana etli elbasan tava üzerine sıkılarak servis edilir.
Tereyağı: Dana etli karışıma eklenerek sosu daha lezzetli hale getirilir.
Servis: Pilav ve salata ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
 
Geri
Üst