AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dana Etinin En Güzel Hali

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Dana Etinin En Hoş Hali Tanımı İçin Malzemeler
500 gr dana eti
Su
Tuz

Dana Etinin En Hoş Hali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkadığımız etimizin en az 15 dakika süzgeçte suyunu bırakması önemli( vaktiniz varsa)ben düdüklüde pişirdim (tencereden farkı vakitten kazanma )
Düdüklümüzü ocağa alalım ısınsın. Suyunu bırakan etimizi ekleyelim ve değerli bir püf nokta cız sesinin gelmesi yüksek ateşte 5 dakika etimizi mühürleyelim.
Etimizin rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
Etimizin mühürlenmesi tamamlanınca ocağımızı kısık ateşe alalım ve bir iki dakika bir kapak bırakalım
Düdüklümüzün üzerine bir iki dakikanın sonunda üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip karıştıralım ve düdüklümüzün kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
40 dakikanın sonunda denetim edelim pişmişse etimiz içindeki suyunu bir kaba süzelim etimizi servis ederken bir iki kaşık etimizin üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.
Dana Etinin En Hoş Hali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst