AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dana Antrikot

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dana Antrikot Tanımı İçin Materyaller

8 modül dana antrikot sos için:
3 diş sarımsak
10 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı silme kekik
1 çay kaşığı silme kimyon
1 çay kaşığının silme karabiber
5 yemek kaşığı soya sosu
Tuz

Dana Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikli olarak eti marine edelim.Et marinesinin maksadı yumuşacık pişen etler elde etmektir. Baharatla marine edilip dinlendirilen etler daha lezzetli olmaktadır.
Bunun için; 3 diş sarımsağı bıçak ile ezip, baharatlar, zeytinyağı ve soya sosuyla etimizi marine edip dinlendirmeye bırakıyoruz.
Kapağı kapalı bir kaba koyup buzdolabında en az 4 saat etinizi dinlendirin.
Pişirmek için; döküm tava yada yapışmaz tava kullanın muhakkak yağlanmamalıdır tavamız. Eti çok kızgın döküm tavaya koyun ve mühürleyin.
Mühürlemek, etin koyduğunuz tarafını büsbütün kızartmak pişirmek manasına gelir, piştiğinde aksi çevirin, tıpkı süreci öteki taraf için de yapın. Şayet çok pişmiş seviyorsanız sürecin sonlarına yanlışsız kapağını kapatıp kısık ateşte biraz daha pişirin. Lakin şayet eti çok pişirip kurutursanız yumuşak, sulu bir ete sahip olamazsınız. Afiyet olsun.
Dana Antrikot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst