- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Damping yapmak ne anlama gelir?
Damping, ihracatçı firmanın malını dış piyasada, iç piyasada sattığından daha düşük fiyatla satmasıdır.Anti-damping nasıl uygulanır?
Anti-damping soruşturmaları, normal şartlarda, yerli üretim dalı tarafından ya da yerli üretim dalı adına yapılan yazılı bir başvuru üzerine başlatılır. Ancak, anti-damping soruşturmalarını yürütme yetkisine sahip makamlar, herhangi bir başvuru olmadan da soruşturmayı başlatabilirler.Damping suç mu?
3577 sayılı Kanun m.7’de ithalatta haksız rekabete yol açan aykırı bir durum olarak dampingin ve sübvansiyonun tabi olduğu yaptırım düzenlenmiştir. Bu yaptırım vergi ve telafi edici vergi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Damping neden yapılır?
Damping; bir malın ülke içinde satıldığı fiyattan daha düşük bir fiyatla, dış piyasa- larda satılmasıdır. Hatta bazen maliyet fiyatının altında bir fiyat uygulayarak ulus- lararası piyasaları ele geçirme amacını da taşır. Damping ucuz mal satmak değildir.Damping amacı nedir?
Damping’in kelime anlamı fiyat düşürmek, bir malı normal değerinden düşüğe satmaktır. Damping, ihracatçı bir firmanın malını dış piyasada, iç piyasada sattığından daha düşük fiyatla satmasıdır.Damping ne demek TDK?
Damping kelimesi Türkçe’de “dökme, fiyat ucuzlatarak bir malı piyasaya sürme” anlamına gelir. İngilizce dumping “dökme, fiyat ucuzlatarak bir malı piyasaya sürme” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce to dump “dökmek” fiilinden +ing sonekiyle türetilmiştir.
Damping; bir malın ülke içinde satıldığı fiyattan daha düşük bir fiyatla, dış piyasa- larda satılmasıdır.
İhracatçı firmaların mallarını yerli piyasadan daha düşük fiyatla satmaları uluslararası ticarette bir “haksız rekabet” uygulaması olarak kabul edilmektedir. Anti-damping vergisi uygulamalarının ana amacı; dampinge konu olan ithalatın sebep olduğu haksız rekabete karşı yerli üretim dalının korunmasıdır.
Anti damping soruşturması nedir?
Anti Damping Soruşturmaları İç piyasada üretim yapan bir şirket ürünün aynısının ithalatçı bir firma tarafından damping ile iç piyasada satıldığını ve bunun bir ülkeye zararının olduğunu tespit ederse, devlete anti-damping uygulaması için başvuru yapabilir ve anti-damping soruşturması açabilir.
Anti-damping gümrük vergisi nedir?
Anti-damping vergisi bazı yurtdışı firmalar tarafından ihracatını arttırmak ve bir üründe haksız rekabet oluşturmak üzere ülkemize gerçekleştirdiği ihracatlara yönelik özel olarak uygulanan indirime (dampinge) karşı alınan vergi türüdür.Anti-damping amacı nedir?
Damping’in kelime anlamı fiyat düşürmek, bir malı normal değerinden düşüğe satmaktır. Damping, ihracatçı bir firmanın malını dış piyasada, iç piyasada sattığından daha düşük fiyatla satmasıdır. Anti-damping, damping karşıtı uygulamaya verilen addır. Damping ucuz mal satmak değildir.Damping nedir Ekşi?
bi ürünü, dış pazarda iç pazardan daha ucuza satma olayı lakin günlük kullanımda, bir malı piyasa fiyatından daha düşük fiyatla satmak anlamında kullanılıyo. stoğu elden çıkartmak veya pazardan pay kapmak amacıyla yapılır.