- Konu Yazar
- #1
Damla Sakız Aromalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) paket oda sıcaklığında tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı antep fıstığı ( yerine fındık, badem ya da ceviz içi de kullanılabilir. )
1 paket kabartma tozu
1/2 (yarım) damla sakızlı puding
Aldığı kadar un ( un denetimli olarak ek edilmelidir.)
Damla Sakız Aromalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm kuru gereçleri birarada karıştırıyoruz.
Sıvı yağ eği yapıp üzerine oda sıcaklığında tereyağı ek edilir, denetimli olarak unu ek edip yeterlice yoğurup, antep fıstığı ek edilir.
Ceviz büyüklüğünde modüller alıp form verip evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
Damla Sakız Aromalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) paket oda sıcaklığında tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı antep fıstığı ( yerine fındık, badem ya da ceviz içi de kullanılabilir. )
1 paket kabartma tozu
1/2 (yarım) damla sakızlı puding
Aldığı kadar un ( un denetimli olarak ek edilmelidir.)
Damla Sakız Aromalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm kuru gereçleri birarada karıştırıyoruz.
Sıvı yağ eği yapıp üzerine oda sıcaklığında tereyağı ek edilir, denetimli olarak unu ek edip yeterlice yoğurup, antep fıstığı ek edilir.
Ceviz büyüklüğünde modüller alıp form verip evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
Damla Sakız Aromalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı