AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Damitma nedir ne amac icin kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Damıtma nedir ne amac icin kullanilir?​

Damıtma, özellikle organik bileşiklerin saflaştırılması ve ayrılmasında en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Kaynama noktasında bulunan bir sıvıya daha fazla ısı verilirse sıvının sıcaklığı artmaz, verilen ısı sıvının buhar haline dönüşmesini sağlar.
Lavanta Distilasyonu nasıl yapılır?
Lavanta yağı distilasyon olarak adlandırılan bir yöntem ile çıkartılıyor. Demetler halindeki lavanta büyük bir kazanda su ile kaynatılıyor. Bu sıcak karışımdan çıkan buhar bir boru vasıtası ile soğutulacağı tanka geliyor ve ani soğuma ile yoğunlaşıp sıvı hale geçiyor.
Damitma yöntemleri nelerdir?
Kaynama noktaları arasındaki farkları çok fazla olan sıvıları birbirinden ayırmada kullanılır.

Ne kadar yüksek basınçlı bir buharlı sistem vardır?​

Bazen sıcak veya kızgın sulu sistemin yanında ihtiyaca cevap verecek kapasitede ayrıca bir buharlı sistem tesis edilir. Yüksek basınçlı buharla, genellikle 10 bar işletme basıncına kadar ve buna bağlı olarak 180 oC işletme sıcaklıklara kadar, buharlı ısıtma kullanılır.
Neden buharla ısıtma sistemi tercih edilir?
Buharla ısıtma yerine; sıcak sulu veya kızgın sulu ısıtma sistemi daima tercih edilmelidir. Buharın yüksek sıcaklık ve yüksek ısı taşıma özellikleri nedeni ile buhara ihtiyaç varsa, örneğin endüstriyel mutfaklar, çamaşırhaneler, fırınlar, otoklavlar vs. için buharlı ısıtma sistemi tercih edilir.
Ne kadar yüksek basınçlı buharlar kullanılır?
Yüksek basınçlı buharla, genellikle 10 bar işletme basıncına kadar ve buna bağlı olarak 180 oC işletme sıcaklıklara kadar, buharlı ısıtma kullanılır. Buhara nispeten az miktarda ve yerel ihtiyaç olan yerlerde buhar jeneratörleri de kullanılabilir.

Buhar türbinlerinin özellikleri nelerdir?​

Buhar türbinleri de, enerji ihtiyacını karşılaması için üretilmiş sistemlerdir. Buhar türbini, İngiliz mühendis olan Charles Parsons tarafından geliştirilmiştir. Buhar türbininin bir tanımını yapacak olursak, yüksek bir basınç altında olan buharın sahip olmuş olduğu termal enerjiyi, mekanik enerjiye dönüştüren sistemin adıdır.
 
Geri
Üst