- Konu Yazar
- #1
Damga vergisinde zamanaşımı süresi ne kadar?
Sonuç itibariyle, damga vergisinde zamanaşımı süresi 5 yıl olmakla birlikte vergi ve cezası zamanaşımına uğrayan evrakın hükmünden tarh zamanaşımı süresi dolduktan sonra faydalanıldığı takdirde mezkûr evraka ait vergi alacağı yeniden doğmaktadır.Icra dairelerine yapılan ödemelerde damga vergisi kesilir mi?
488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tablosunun “IV.Makbuzlar ve diğer kağıtlar” başlıklı bölümün 1-d maddesinde “İcra dairelerince resmî daireler namına şahıslara ödenen paralar için düzenlenen makbuzlardan” binde 7,59 oranında damga vergisi alınacağı yazılıdır.Tek başına alınan damga vergisi nedir?
Tek başına alınan damga vergisi nedir?9047 vergi kodunun açılımı tek başına alınabilen damga vergisidir. Tek başına alınabilen damga vergisi için ödeme yapacak kişiler 9047 kodu üzerinden bu işlemlerini gerçekleştirirler. Bu vergi türü kişi ve kurumlardan yapılan işlemler karşılığında alınan damga vergilerini kapsar.
Sözleşme Damga Vergisi ne zaman doğar?
Sözleşme Damga Vergisi ne zaman doğar?Damga Vergisi Taraflar için Ne zaman Doğar? Sözleşme düzenlendiği anda, damga vergisi de doğmuş olur. Sözleşmenin düzenlenmiş olması için, sözleşme üzerinde hukuki önemi olan yazıların olması ve mutlaka sözleşmenin taraflarca imzalanması gerekir.
Icra damga vergisi kim öder?
Fakat önemli bir nokta olarak, iki kişi arasında yapılan sözleşmelerde damga vergisini her iki tarafın da ödemesi gerekirken, resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların damga vergisini kişiler öder.Faiz ödemelerinde damga vergisi kesilir mi?
menkul sermaye iradı olarak bunu elde edenlerce yıllık beyanname ile beyan edilmesi gerrekir,” denilmektedir. oranında ödenen faiz, bir nevi alacak faizi ve Gelir Vergisi Kanunu’nun 75/6. olduğundan, bu faiz üzerinden vergi kesintisi yapılmaz. Ancak mükellefçe yıllık beyannameı ile beyanı gerekir” denilmektedir.9047 damga vergisi beyannamesi nasil verilir?
9047 damga vergisi beyannamesi nasil verilir?https://intvrg.gib.gov.tr adresine girerek Genel Borç Sorgulama Ödeme sekmesini tıkladıktan sonra Vergi Tipi kısmında Hepsi seçeneğini seçin , Vergi Dairenizi Seçin Vergi Türü olarak 9047 ( Tek Başına Alınabilen Damga Vergisi ) ‘ yi seçin.
9047 kodu nedir?
9047 kodu nedir?9047 vergi kodu, tek başına alınabilen damga vergisini hitap etmektedir. Tek başına alınabilen damga vergisinin ödemesinin yapılabilmesi için gerekli devlet kurumlarına gidebilir ve bu kodu ileterek kolaylıkla ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Damga Vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir. Açılımına bakmak gerekirse; kişiler ve kurumlar arasındaki anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olduğunu söyleyebiliriz.
2022 Yılında Beyanname Verme ve Ödeme Süreleri (7338 Sayılı Kanun Işığında)
Beyanname Türü | Beyanname Verilme Zamanı
Muhtasar | Takip eden ayın 26’sı
Damga Vergisi | Takip eden ayın 26’sı
Katma Değer Vergisi | Takip eden ayın 26’sı
Yıllık Gelir Vergisi | Mart Ayının son günü