AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Damat Pastası Tart Kalıbında

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
2 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Çilek
Draje

Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Karışımı tart kalıbına döküp fırına verin ve kekinizi 180 derecede 20 dakika pişirin.
Diğer taraftan da kreması için süt, şeker ve unu bir tencereye alın.
Yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Krema pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
En son Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız pasta kremasını soğumaya bırakın.
Kekinizi kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
Kremayı da ortasına yayın.
Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Dilerseniz üzerini de Hindistan cevizi, çilek ve draje ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst