AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Damak Şenlendiren Maklube

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Damak Şenlendiren Maklube Tanımı İçin Materyaller
️1 kilo kuşbaşı et
️3 adet büyük uzunluk patates
️2 adet patlıcan
️1,5 su bardağı pirinç
️Üzerini örtecek kadar haşlanmış et suyu
️1 tatlı kaşığı tuz

Damak Şenlendiren Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuşbaşı doğranmış etleri haşlanmaya bırakıyoruz.
Etler haşlanırken de patates ve patlıcanların kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak (yada tercih ettiğiniz şekilde) doğruyoruz. Kızgın yağda patates ve patlıcanları kızartıyoruz.
Etler haşlandıktan sonra suyunu bir kenarı alıyoruz. Maklubeyi yapmak için biraz derin olan tencerenin içerisine sıvı yağ ekleyip etleri biraz kavuruyoruz.
Ocağın altını kısıyoruz ve tabana yayıyoruz. Üzerine evvel kızarttığımız patatesleri, onun da üzerine yeniden kızarttığımız patlıcanları diziyoruz. Yıkanan pirinçli de en üst kata ekleyerek yayıyoruz.
Dilerseniz pirinçlerin üzerine küçük küçük birkaç modül tereyağ da atabilirsiniz, çok daha lezzetli oluyor. Daha sonra kenarda bekleyen etin suyunu ek ediyoruz.
Pirincin üzeri büsbütün suyla örtülmesi gerekir. Şayet et suyu az gelirse olağan su ek edebilirsiniz.
Tuzunu da ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatıyoruz. Suyu büsbütün çekildikten sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. (pişirme müddeti ortalama 25 dakikadır).
Tencerenin ağız kısmına uygun gelecek tabağı yerleştirdikten sonra tencereyi karşıt çevirip servise hazır hale getiriyoruz.
Yanına salata ve yoğurt tercih ederim edebilirsiniz.
Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Damak Şenlendiren Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst