AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Damak Çatlatan Süt Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
Yarım litre süt (2.5 su bardağı =200ml)
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
İsteğe bağlı limon
İsteğe bağlı fındık

Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bu ölçüleri artıra bilirsiniz ben 4 tane güveç elde ettim bu ölçülerle. Tereyağı eritip unumuzu güzelce kavuruyoruz.
Daha sonra kavrulan unumuza sütümüzü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz.
Az kaynadıktan sonra şeker ve vanilya ekliyoruz. Yoğunlaşıncaya kadar güzelce karıştırıyoruz şayet pütür pütürse blendarden geçirebilirsiniz. Yoğunlaşmasını beklerken tabanını tutturmayın daima karıştırın.
Daha sonra koyulan helvamızı kaplara paylaştırıyoruz isterseniz borcamada yapabilirsiniz. Ben bu basamakta içine limon kabuğu rendeledim hoş bir kokusu oluyor.
Fırın tepsisine koyup üstü kızarana kadar fırının üst kısmında pişiriyoruz. Güzelce kızarınca üstüne fındıkla ikram edebilirsiniz afiyet olsun
Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst