AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dalis egitimi ne kadar surer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dalış eğitimi ne kadar sürer?​

Basitçe, 8-10 saatlik teorik eğitimlerinizi 3 ila 4 gün içerisinde tamamlayabilir, dalış merkezinizin hazırladığı ve size uygun olan dalış programlarından birine katılarak pratik eğitim dalışlarınızı tamamlayabilirsiniz.

PADI eğitmeni nasıl olunur?​

PADI eğitmeni nasıl olunur?
Altı ay boyunca sertifikalı dalıcı olan PADI Divemaster’ı, PADI Eğitmen Geliştirme Kursuna kaydolabilir. Ayrıca şunlara ihtiyaç vardır: En az 60 kayıtlı dalışı olması ve Eğitmenlik Sınavına’na katılmak için de en az 100 kayıtlı dalışı olması gereklidir.

3 yıldız dalıcı nasıl olunur?​

TSSF – CMAS üç yıldız dalıcı eğitimine katılım şartları
- TSSF – CMAS iki yıldız dalıcı brövesi sahibi olmak ve üzerinden en az 6 ay süre geçmiş olması (eş değer bröveye sahip olmak)
- Dalış kayıt defterinde 2 yıldız eğitim dalışları hariç en az 50 kayıtlı dalışı olması
- 18 yaşını doldurmuş olmak,

Tüple ne kadar derine dalınır?​

Tüple ne kadar derine dalınır?
Başlangıç kursunu bitirmiş bir dalıcı en fazla 18 metreye inebilir. Bröve seviyesini ilerleten dalıcılar ise 30metre derinliğe kadar dalabilirler.

Serbest dalış eğitmeni nasıl olunur?​

Eğitmenlik belgesi almak isteyen bir kursiyer öncelikle en az 3 yıldız dalış eğitim belgesine sahip olmalıdır. Sonrasında ise federasyon tarafından eğitmen kursu açmasına izin verilen dalış eğitim merkezlerine başvurulmalıdır.

Divemaster nasıl olunur?​

Divemaster nasıl olunur?
Divemaster Olmak: Master Scuba Diver İle……PADI Divemaster: Profesyonel bir Dalış Lideri
- En az 18 yaşlında olmak.
- PADI Advanced Open Water Diver sertifikası sahibi olmak.
- PADI Rescue Diver sertifikası sahibi olmak.
- Son iki yıl içinde EFR (İlk Yardım) Primary and Secondary Care’i tamamlamış olmak.

3 yıldız dalıcı belgesi ne işe yarar?​

Sualtı kurtarma ve ilkyardım konularında gerekli eğitimi almıştır ve uygulayabilir. Görevli olduğu durumlarda dalışla ilgili kural dışı davranışlarda bulunanları uyarmaya ve gerekirse dalıştan alıkoymaya yetkilidir. Önderliğini yaptığı dalıcıların güvenliğinden birinci derecede sorumludur.

Dalış eğitimi genellikle teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşur. Teorik eğitimler genellikle 8-10 saat civarında sürer ve 3 ila 4 gün içerisinde tamamlanabilir. Daha sonra, dalış merkezinizin hazırladığı ve size uygun olan dalış programlarından birine katılarak pratik eğitim dalışlarınızı tamamlayabilirsiniz.

PADI eğitmeni olabilmek için öncelikle PADI Divemaster olmanız gerekmektedir. PADI Divemaster olarak en az altı ay boyunca sertifikalı bir dalıcı olmalısınız ve ardından PADI Eğitmen Geliştirme Kursuna kaydolabilirsiniz. Ayrıca, en az 60 kayıtlı dalışınızın olması ve Eğitmenlik Sınavı'na katılmak için en az 100 kayıtlı dalışınızın olması gerekmektedir.

3 yıldız dalıcı olabilmek için ise TSSF – CMAS üç yıldız dalıcı eğitimine katılım şartları bulunmaktadır. Bu şartlar arasında, TSSF – CMAS iki yıldız dalıcı brövesine sahip olmak, en az 6 ay süre geçmiş olması, 2 yıldız eğitim dalışları hariç en az 50 kayıtlı dalışınızın olması ve 18 yaşını doldurmuş olmanız yer almaktadır.

Tüple dalınabilecek maksimum derinlik, başlangıç seviyesinde olan bir dalıcı için genellikle 18 metredir. Bröve seviyesini ilerleten dalıcılar ise bu derinliği 30 metreye kadar çıkarabilirler.

Serbest dalış eğitmeni olabilmek için en az 3 yıldız dalış eğitim belgesine sahip olmalı ve federasyon tarafından eğitmen kursu açmasına izin verilen dalış eğitim merkezlerine başvurmalısınız.

Divemaster olabilmek için ise belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunlar arasında en az 18 yaşında olmak, PADI Advanced Open Water Diver ve PADI Rescue Diver sertifikalarına sahip olmak ve son iki yıl içinde EFR (İlk Yardım) Primary and Secondary Care sertifikasını tamamlamış olmak yer almaktadır.

3 yıldız dalıcı belgesi, sualtı kurtarma ve ilkyardım konularında gerekli eğitimi almış ve uygulayabilen kişiler için verilen belgedir. Sahipleri, görevli oldukları durumlarda dalışla ilgili kural dışı davranışlarda bulunanları uyarmaya ve gerekirse dalıştan alıkoymaya yetkilidir. Aynı zamanda önderlik yaptıkları dalıcıların güvenliğinden birinci derecede sorumludur.

Geri