AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dahiliye diyabet Poliklinigi neye bakar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.422
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dahiliye diyabet Polikliniği neye bakar?​

Şeker hastalığı tespiti, iç hastalıkları (dahiliye) bölümünde yapılır. Hastanın kan değerleri burada ölçülür ve hasta detaylı tespit ve kontroller için endokrinoloji bölümüne yönlendirilir. Burada yapılacak işlemlerden sonra ise hastanın şeker tanısı tam olarak konulmuş olur.

Gizli şeker olduğunuzu nasıl anlarsınız?​

Gizli Şekerin Belirtileri ve Semptomları İse;
- Vücut ağırlığında meydana gelen artış, obezite.
- Sık açlık hissetme ve çok yemek yeme ihtiyacı
- Yüksek kan basıncı
- Ani sinir, öfke atakları
- Kolesterolünün artması
- Halsizlik, yorgunluk hali.
- Odakta zorluk.
- Susuzluk, ağızda kuruluk hissi.
Şeker hastaları raporu ne işe yarar?​
Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor. Ardından emeklilik hakkına sahip olabiliyor. Hasta iş gücü kaybının yüzde 60’ını kaybetmişse malulen emeklilik olabiliyor.”

240 şeker normal mi?​

240 şeker normal mi?
140-199 mg/dL’ lik tokluk kan şekeri seviyesi değeri prediyabet (gizli şeker) olduğunuzu göstermektedir. 200 mg/dL ve üzeri bir tokluk kan şekeri seviyesi değeri ise diyabet tanısı koymak için gereken değerdir.

İç hastalıkları dahiliye bölümü hangi hastalıklara bakar?​

İç hastalıkları dahiliye bölümü hangi hastalıklara bakar?
İç Hastalıkları (Dahiliye)
- Üst ve alt solunum yolu hastalıkları
- Enfeksiyon hastalıkları
- Hipertansiyon.
- Diyabet.
- Tiroid hastalıkları
- Kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarında yükselme.
- Karaciğer, mide ve safra kesesi gibi sindirim sistemi hastalıkları
- Akciğer hastalıkları

Şeker 220 olursa ne olur?​

Test yapılırken öncelikle açlık kan şeker ölçümü yapılır, ardından 75 gram glukoz 300 ml suda çözündürülerek kişiye verilir. 2 saat boyunca her yarım saatte bir kandaki şekeri ölçümü yapılır, 2. saatin sonunda şeker seviyesi 200 mg/dl veya üzerindeyse kişiye diyabet teşhisi konulur.

Dahiliye iç hastalıkları mı?​

Diğer adıyla dahiliye olarak da bilinen iç hastalıkları bölümünde, hastalıkların teşhis ve tedavisi için titiz ve detaylı bir araştırma gerçekleştirilerek, hastalıkların erken evrede teşhis edilmesi, tedavi için ilgili birimlere yönlendirme yapılması sağlanmaktadır.
 
Dahiliye diyabet polikliniği, şeker hastalığının teşhis ve tedavisine odaklanmış bir bölümdür. Genellikle diyabet tanısı, iç hastalıkları (dahiliye) bölümünde yapılır. Şeker hastalığının teşhisi için hastanın kan değerleri ölçülür ve detaylı tespit ve kontroller için endokrinoloji bölümüne yönlendirilebilir. Bu süreçten sonra hastanın şeker tanısı tam olarak konulmuş olur.

Gizli şekerin belirtileri ve semptomları arasında şunlar yer alabilir:
- Vücut ağırlığında artış ve obezite
- Sık açlık hissi ve aşırı yeme ihtiyacı
- Yüksek kan basıncı
- Ani sinir, öfke atakları
- Kolesterolün yükselmesi
- Halsizlik, yorgunluk
- Odaklanma zorluğu
- Susuzluk ve ağız kuruluğu

Şeker hastaları raporu, sigortalı diyabetlilere sağlık kurumundan rapor almak için başvuru yapma imkanı sağlar. Bu rapor, hekim tarafından değerlendirildikten sonra SGK heyeti tarafından onaylanır. Rapora sahip olan hastalar, belirli durumlarda emeklilik hakkına sahip olabilirler.

Kan şekeri seviyeleriyle ilgili olarak, tokluk kan şekeri değerlerinde 140-199 mg/dL arasındaki değerler prediyabeti (gizli şeker) gösterebilirken, 200 mg/dL ve üzeri bir tokluk kan şekeri seviyesi diyabet tanısı konması için gereken değerdir.

İç hastalıkları (dahiliye) bölümü, birçok hastalığa odaklanır. Bunlar arasında üst ve alt solunum yolu hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, tiroid hastalıkları, kan yağlarında yükselme, sindirim sistemi hastalıkları, akciğer hastalıkları gibi durumlar bulunmaktadır.

Şeker seviyesi 220 mg/dL ve üzerindeyse, kişiye glukoz tolerans testi yapılabilir. Bu test, açlık kan şekeri ölçümünden sonra glukoz içeren bir içecek verilerek yapılan ölçümlerle yapılır. Eğer 2 saat sonra kişinin kan şekeri seviyesi 200 mg/dL veya üzerindeyse, kişiye diyabet teşhisi konulabilir.

Dahiliye bölümü, diğer adıyla iç hastalıkları olarak da bilinir. Bu bölümde hastalıkların teşhisi ve tedavisi için detaylı bir araştırma yapılır, hastalıkların erken evrede teşhis edilmesi ve uygun bir şekilde tedavi edilmesi için gerekli yönlendirmeler yapılır.
 
Geri
Üst