AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dahilde isleme izin belgesi kimler alabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.930
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dahilde işleme izin belgesi kimler alabilir?​

İhraç amacıyla gümrük muafiyetli ithalata ve/veya yurtiçi alımlara imkan sağlayan Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca düzenlenen belgeyi ifade eder.

Dahilde işlem izin belgesi ne işe yarar?​

Dahilde işlem izin belgesi ne işe yarar?
Dahilde İşleme İzin Belgesi kullanarak, Yurt içinden ve yurtdışından Gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden alınan hammaddelerle üretimi yapılan ürünlerin; İhracat yapılarak belge sorumluluğunu karşılayan etkili bir destek sistemidir.

Dahilde işleme rejiminin sağladığı avantajlar nelerdir?​

Dahilde işleme rejiminin sağladığı avantajlar nelerdir?
Dahilde İşleme Rejiminin avantajları; – KDV’de Tecil-Terkin sistemi çerçevesinde yurt içi alım gerçekleştirilebilmesi, – İhracat dışında yurt içi satış ve teslimlerin de gerçekleştirilebilmesi, – İthalatta alınması gereken vergilere ilişkin teminat indirimi olarak sayılabilir.

Dahilde işlem belgesi nasil alınır?​

Türkiye gümrük bölgesinde yerleşik firmalar tarafından, dahilde işleme izin belgesi almak için elektronik ortamda Ticaret Bakanlığına, dahilde işleme izni almak için ilgili gümrük idaresine elektronik ortamda müracaat edilmesi gerekmektedir.

Dâhilde işleme izin belgesinin azami süresidir kaç aydır?​

Dâhilde işleme izin belgesinin azami süresidir kaç aydır?
Yapılan revize müracaatı gümrük idaresince sonuçlandırılır ve firmaya bildirilir. MADDE 20 – (1) Dahilde işleme izin belgesinin/dahilde işleme izninin süresi sektörüne göre azami 12 (oniki) aya kadar tespit edilebilir.

Dahilde işleme izin belgesi hangi süre içinde revize edilir?​

Dahilde işleme izin belgesi hangi süre içinde revize edilir?
“(1) Dahilde işleme izin belgesi, belge kapatma işlemleri sonuçlandırılıncaya kadar revize edilebilir. Belge sahibi firmalar, belgenin kağıt ortamındaki basılı nüshası aranılmaksızın belgenin elektronik ortamdaki kayıtlarının revize işlemlerinin yapılabilmesini teminen elektronik ortamda Bakanlığa müracaat ederler.
DIIB süreci nedir?​
Dahilde İşleme Rejimi, serbest dolaşımda olmayan eşyanın, Türkiye Gümrük Bölgesi içerisinde işleme faaliyetine tabi tutulmak üzere geçici ithal edilmesi ve işleme faaliyeti sonrasında elde edilen işlem görmüş ürünün yeniden ihraç edilmesi esasına dayanan ekonomik etkili bir gümrük rejimidir.

Hariçte işleme rejimi nedir vikipedi?​

Hariçte işleme rejimi nedir vikipedi?
Hariçte İşleme Rejimi; işlem görmek üzere hammaddelerin önce ihraç edilmesi, işlem gördükten sonra ürün olarak tekrar ülkemize ithal edilmesini içeren ve bu süreçte her türlü vergiden muafiyet sağlayan sistemdir.

Gümrük izin belgesi nasıl alınır?​

Gümrük izin belgesi nasıl alınır?

Ihracat ve ithalat belgesi nasıl alınır?​

İhracat belgesi almak için ilk adım İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığı’na başvuruda bulunmaktır. Başvuruda gerekli belgeleri verip, ihracatın yapılacağı gümrük idaresine giderek işlemler başlatılabilir.
 
Dahilde işleme izin belgesi, Türkiye gümrük bölgesinde yerleşik firmaların ihraç amacıyla gümrük muafiyetli ithalata ve/veya yurtiçi alımlara imkan sağlayan belgedir. Bu belgeyi kullanarak, gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden alınan hammaddelerle üretilen ürünlerin ihracatını gerçekleştirmek mümkündür. Dahilde işleme izin belgesi, ihracat yaparak belge sorumluluğunu yerine getirmeye yardımcı olan etkili bir destek sistemidir.

Dahilde işleme rejiminin sağladığı avantajlardan bazıları şunlardır:
- KDV’de Tecil-Terkin sistemi çerçevesinde yurt içi alım gerçekleştirilebilmesi,
- İhracat dışında yurt içi satış ve teslimlerin de gerçekleştirilebilmesi,
- İthalatta alınması gereken vergilere ilişkin teminat indirimi gibi avantajlar bulunmaktadır.

Dahilde işleme izin belgesi sektöre göre maksimum 12 ay süreyle verilebilir. Belgenin revizesi ise belgenin kapatılana kadar yapılabilir. Bu süreçte firmaların Bakanlığa elektronik ortamda müracaat etmesi gerekmektedir.

Dahilde İşleme Rejimi (DIIB), Türkiye Gümrük Bölgesi içinde işleme faaliyetine tabi tutulmak üzere geçici olarak ithal edilen eşyaların işlenmesini ve ardından elde edilen ürünlerin ihraç edilmesini sağlayan ekonomik bir gümrük rejimidir.

Hariçte İşleme Rejimi ise ham maddelerin önce ihraç edilip işlenmesi ve sonrasında ürün olarak tekrar ülkeye ithal edilmesini sağlayan ve bu süreçte vergi muafiyeti sağlayan bir sistemdir.

Gümrük izin belgesi almak için Türkiye gümrük bölgesinde yerleşik firmaların ilgili gümrük idaresine elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir. İhracat ve ithalat belgesi almak için ise İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığı'na başvuruda bulunarak gerekli belgeleri tamamlayıp işlemlere başlanabilir.
 
Geri
Üst