AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dahilde isleme belgesi nereden alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dahilde işleme belgesi nereden alınır?​

Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) almak istiyorum, ne yapmalıyım? – Firma, temin ettiği E-imzasının yetkilendirmesini Müsteşarlık web sayfasından gerçekleştirir. – 2007/2 sayılı tebliğ eki EK-1`de yer alan evraklarla İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği`ne (İBGS) firma tanımlaması için müracaat eder.

DIIB belgesi nasıl kapatılır?​

Dahilde işleme izin belgesi ihracat taahhüdünü kapatmak için belge süresi sonundan itibaren en geç 3 (üç) ay içerisinde başvuru yapılması zorunludur. Belge sahibi firmanın 3 (üç) ayın bitimine kadar ihracat taahhüdünü kapatma başvurusu yapmaması halinde müeyyide uygulanarak belge resen kapatılır.

İhracat taahhüdü nasıl kapatılır?​

İhracat taahhüdü nasıl kapatılır?
MADDE 40 – (1) 2017/4 sayılı Tebliğ kapsamında Bakanlık tarafından düzenlenen VRHİB’lerin ihracat taahhütleri belge süresi sonundan itibaren üç (3) ay içerisinde ilgili TCMB Şubesine belge sahibi firma tarafından elektronik ortamda yapılacak başvuru üzerine kapatılır.

DIIB li satış nedir?​

DIIB li satış nedir?
Beşiktaş Vergi Dairesi Müdürlüğünün S & S Hayal Ürünü İmalat firmasının Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) olan ve bu kapsamda yurtiçinden temin ettiği maddeleri kullanarak ürettiği malları ise 3065 sayılı Kanunun 11/1-c maddesi kapsamında ihraç kaydıyla satışını yapan bir mükelleftir.

Dahilde ve Hariçte işleme izin belgesi nedir?​

Hariçte İşleme İzin Belgesi, serbest dolaşımdaki eşyanın işlenmek veya yenilenmek üzere Türkiye Gümrük Bölgesi dışına veya Serbest Bölgelere geçici olarak ihraç edilmesi ve işlem görmüş ürünün tam veya kısmi gümrük vergisi muafiyetinden yararlanarak serbest dolaşıma girmesine olanak sağlamak amacıyla verilen bir …

Iigü ne demek?​

İkincil İşlem Görmüş Ürün; İşleme faaliyetleri sonucunda elde edilen asıl işlem görmüş ürün dışındaki ürün. Tanımlardan da anlaşılacağı üzere iki tanımdaki temel fark, eşyanın ekonomik değerinin olup olmadığıdır. Ekonomik değeri yok ise Fire, ekonomik değeri var ise İİGÜ’dür.
 
Dahilde işleme belgesi, serbest dolaşımdaki eşyanın işlenmek veya yenilenmek üzere Türkiye Gümrük Bölgesi içinde kalması ve işlem gördükten sonra serbest dolaşıma girmesi amacıyla alınan bir belgedir. Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) almak için şu adımları izlemeniz gerekmektedir:

1. Firma, temin ettiği E-imzasının yetkilendirmesini Müsteşarlık web sayfasından gerçekleştirir.
2. 2007/2 sayılı tebliğ eki EK-1‘de yer alan evraklarla İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'ne (İBGS) firma tanımlaması için müracaat eder.

Öte yandan, Dahilde İşleme İzin Belgesi ihracat taahhüdünü kapatmak için belge süresi sonundan itibaren en geç 3 ay içerisinde başvuru yapılması zorunludur. Eğer belge sahibi firma bu süre içerisinde ihracat taahhüdünü kapatma başvurusu yapmazsa, belge resen kapatılabilir.

İhracat taahhüdünü kapatmak için ise belge süresi sonundan itibaren üç ay içerisinde ilgili TCMB Şubesine belge sahibi firma tarafından elektronik ortamda yapılacak başvuru üzerine kapatılabilir.

"Dahilde ve Hariçte işleme izin belgesi nedir?" başlıklı kısımda ise, Hariçte İşleme İzin Belgesi'nin serbest dolaşımdaki eşyanın işlenmek veya yenilenmek üzere Türkiye Gümrük Bölgesi dışına veya Serbest Bölgelere geçici olarak ihraç edilmesi ve işlem görmüş ürünün tam veya kısmi gümrük vergisi muafiyetinden yararlanarak serbest dolaşıma girmesine olanak sağlayan bir belge olduğu belirtilmektedir.

"IİGÜ ne demek?" başlıklı kısımda ise İkincil İşlem Görmüş Ürün (IİGÜ), işleme faaliyetleri sonucunda elde edilen asıl işlem görmüş ürün dışındaki ürünü ifade eder. Eşyanın ekonomik değeri olup olmamasına bağlı olarak Fire veya İİGÜ terimleri kullanılır.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa ya da belirli prosedürler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız ilgili resmi kurumlar ile iletişime geçmenizi öneririm.
 
Geri
Üst