- Konu Yazar
Daha iyi nasıl araba kullanılır?
Ancak araba kullanmanın püf noktalarından derlediğimiz bu kılavuzun işinize yarayacağını umuyoruz.- – Kullandığınız arabayı tanıyın.
- – Trafik dilini öğrenin.
- – Pratik yapın.
- – İdeal oturuş ayarlarınızı yapın.
- – Direksiyon hakimiyeti edinin.
- – Vites değişimlerine dikkat edin.
Araba sürerken nasıl rahat olunur?
Araba Kullanırken Stresi Azaltacak Öneriler- Aracınızı Tanıyın.
- Mümkünse Trafik Yoğunluğunun Az Olduğu Saatlerde Araba Kullanın.
- Doğru Pozisyonda Araç Kullanın.
- Stres Seviyeniz Arttığında Nefes Egzersizleri Yapın.
- Diğer Sürücülerin Olumsuz Yorumlarına Kulak Asmayın.
- Düzenli Spor Yapın.
- Uzmanlardan Yardım Alın.
Trafiğe ne kadar sürede çıkılır?
Manuel vitesli araçla ortalama olarak 7 – 10 günde öğrencilerimiz trafiğe çıkabilecek düzeye geliyor. Ama bu süre bazı öğrencilerimizde biraz uzayabiliyor.
Araç kullanırken nelere dikkat edilmeli?
Araç Kullanırken Dikkat Etmesi Gereken 15 KuralManuel araba ilk nasıl çalıştırılır?
Bunun için yapılması gerekenler adım adım şu şekildedir: – Vites boşta iken sol ayak debriyajda ve sağ ayak frende olmalıdır. – Debriyaj sonuna kadar basılır ve aynı anda sağ ayak ile frene basılır. – Debriyaj sonuna kadar basıldığı zaman vites kolu hareket ettirilebilir.Debriyaj kullanımı nasıl olmalı?
Aracı ilk hareket ettireceğiniz zaman da debriyajı kullanırsınız. Debriyajdan ayağınızı yavaşça çekerken hafifçe gaza basmanız rahat bir şekilde aracınızı hareket ettirmenizi sağlar. Yine aracınızı durdurmak istediğinizde frene sert bir şekilde basmak yerine debriyaj ile birlikte hafif basmanız yerinde olacaktır.
Trafikte Nasıl Sakin Kalınır?
- Sükunetinizi kaybetmek üzere olduğunuzu düşündüğünüz an, karnınızı şişerecek şekilde derin nefes alın ve nefesinizi yavaşça bırakın.
- Kendinize aceleniz olmadığını hatırlatın.
- Yol vermemek için diğer sürücülerden daha hızlı gitmeye çalışmayın.
Yola Çıkarken Bunlar Dikkat: Acemi Şoförlere Tavsiyeler